Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Julia czy Zosia ktore imie

Polecane posty

Gość gość

które wybrać?

Gość gość
A może wykazać się trochę większą pomysłowością zamiast iśc owczym pędem za rodzicami bez fantazji?

Gość gość
oba niefajne :( , bo oklepane na potęgę. Innych imion nie znasz ? szkoda :(

Gość gość
idiotko ,a jak jej się te imiona podobają to co ma się zabić bo są popularne wg wielu mdłe olać to ,to nie ludzie bedą wychować jej dziecko i swoje opinie w d**ę nich sobie wsadzą . MI też parę lat temu podobało się i nadal podoba imię Julia ale k***a nawet nie wiedziałam że jest modne i nadawane bardzo często ,i gdybym miała córkę to być może bym ją tak nazwała nie patrząc na innych ,ale widzę że tutaj nikt nic nie kuma .

Gość gość
Zosieńka jest piękne

Gość gość
Zosia

Gość gość
Zosia :)

Gość gość
Zosia!!!

Gość gość
ja zauważyłam że na kafe jest taki trend, żeby zgnoić osoby, które a) chcą dać popularne imię, b)chcą dać imię obcobrzmiące. Ludzie, co wam do tego? Niech każdy nazywa dziecko jak chce! Też będę mieć Zosię i szczerze mam w d... że to imię zrobiło się od jakiegoś czasu bardzo popularne. Podobało mi się od dawna i nigdy nawet nie pomyślałam, żeby je zmienić, bo teraz wszyscy tak nazywają dzieci.

Gość gość
oba fatalne, mega popularne, 15 julek z klasie , drugie tyle lenek i zosiek , paranoja :( . Weź kalendarz i popatrz jeszcze raz ,może jednak znajdziesz cos ładniejszego :)

Gość gość
jeśli już to Julia,żadna Zosia :o zosia srosia,zofia, omg jak to brzmi

Gość gość
a tobie jełopie jak na imię

Gość gość
Oba ładne, żadne nie jest ośmieszające czy dziwaczne. Jedyny minus to taki, że rzeczywiście będzie 10 Zoś i drugie 10 Julek w klasie, do tego Zuzie i Hanie. Ale jak Ci się podoba, to nazwij jak chcesz:)

Gość gość
tosia ewentualnie zosia julia nie!!!!!!!!!1111

Gość gość
Julia tylko nie Zosia bo potem bedzie Zochą, Zośka brzydkie imie ta Zośka

Gość gość
Julia nie, odpuść. Tak miała na imię moja Babcia ale to było 100 lat temu. Teraz to imię ma słaby wydźwięk, są lepsze. Nawet moda w sumie minęła. Jest na kafeterii takie pojęcie: mama Julki- coś w rodzaju :jesteś tylko fryzjerką" lub kasjerką. Przemyśl jeszcze.

Gość gość
Miałam ciotkę Dankę. Pewnego dnia o niej przeczytałam gdzieś:DONATA Pomyślałam: wyżej sra niż d**ę ma. haha Ale w końcu dowiedziałam się, że Donata to było jej prawdziwe imię. I dzisiaj z mężem o tym rozmawiając stwierdziliśmy, że Donata to fajne imię :) Donata, donka, donia. Unikalne i ciekawe:)

Gość gość
Zosia nie brzmi tragicznie, ale kto tak będzie do niej mówił? TY, ew. nauczyciele w szkole nieoficjalnie. Koleżanki bedą wołać Zośka, Zocha a to już brzmi nieładnie, już wolę Kaśkę czy Małgośkę. A już najbardziej nie podoba mi się oficjalna forma, Zofia brzmi okropnie. Julia mi się podoba gdy mówi sie po prostu, Julia, jak z Romea i Julii, ale jak wołaja Julka, Julcia, Juleczka to już jakos nie bardzo, za slodko. Przykro mi, mnie się obydwa nie podobają, ale z dwojga złego wzięłabym Julię.

Gość gość
ja mam problem bo znam mocno upośledzoną Julcię. Słabo to imię widzę:(

Gość gość
Myslę, że Twojej córce może nie spodobać się imię ... Zosia.. i sama wolałaby mieć na imię Julia. Zosia może kojarzyć się z takim swojski (żeby nie powiedzieć wiejskim) imieniem.

Gość wifigdańsk
Julek jest pełno,.Zoś tez ale mniej,a czemu chcesz nazwac dziecko imieniem ktore ma pół miasta?

Gość gość
tez mi sie wydaje ze zosia to problemowe imie, jak ma sie nastolatka przedstawiac? zosia czy zofia? nie ma jakiejs formy pośredniej, Zośka jest jakos tak niemiło, Julia znowu obrzydliwie popularna.

Gość gość
ja bym nie nazwała córki Zosia,,,wiejskie wstrętne imię-Julia zaś piękne :)

Gość gość
każda zośka jest pyskatą wieśniarą niedouczoną prostaczką i wszyscy mówią na nią zocha. Brzydkie imię jak dla papugi hehe

Gość gość
oby dwa ladne :)

Gość gość
Moja Julcia ma 2 latka i nieważne, że jest ich pełno, Zosia może być, ale Zośka, Zocha już nie tak ładnie

Gość polna rosa na betonie
oba i sie bardzo podobają jednak są do nich brzydkie przezwiska np zocha-du/p/cocha albo julia -żul/ia