Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MySpineHatesMe

Przepuklina kręgosłupa, rwa kulszowa...

Polecane posty

Gość MySpineHatesMe

Witam, chciałam zapytać o Wasze doświadczenia z lekarzami, lekami, szpitalami itd podczas atak***** kulszowej. Ja przez tydzień dostałam 3 recepty na leki przeciwbólowe i żaden nie pomógł, do tego zastrzyki... Lekarzy w akcie desperacji odwiedziłam trzech i w końcu wylądowałam w szpitalu na neurologii. Nie zrobiono mi żadnych badań tylko poleżałam tydzień pod kroplówkami i wypisano mnie, bo... zaczęło brakować miejsc (podobny los spotkał innych pacjentów na mojej sali). Musiałam iść po skierowanie i zarejestrować się do neurologa, który stwierdził, że rwa to prawdopodobnie wynik przepukliny kręgosłupa. Wypisał skierowanie i kazał jak najszybciej zrobić rezonans magnetyczny (zrobię go najszybciej jak się da, czyli końcem maja...). Do tego niedługo zacznę fizjoterapię, może pomoże... Czy Wy też musieliście takimi okrężnymi drogami walczyć o dokładną diagnostykę (która powinna być wykonana w szpitalu, z taką intencją miałam skierowanie)? W ogóle o samym personelu neurologii można by epopeję napisać, a i tak pewnie mało kto by uwierzyła jak można być tak bezczelnym i niekompetentnym... A może ktoś korzysta z usług kręgarza? Podobno niektórym pomaga. Proszę wymieńmy się doświadczeniami, może wzajemnie sobie pomożemy.

Gość marikku33
Przy rwie i przepuklinach nie wolno masaży!!!

Gość MySpineHatesMe
Właśnie wiem, ze mną nawet leżała w szpitalu Pani, którą całkiem unieruchomiły masaże kręgosłupa. Sama mam być niby masowana na tej fizjoterapii, mam nadzieję, że chodzi o masaż nogi... A co do masaży i kręgarzy to choć słyszałam, że to taka rewelacja to jakoś jestem sceptyczna. Kto wie, może komuś jednak pomogło.

Gość gość
Do czego sie przyda???opisywac mozna duzo,ale dla chorego najwazniejsze jest wyzdrowienie,a nie jakies ble ble ble

Gość gość
marikku33 2014.03.13 Rwa kulszowa i przepuklina kregowa bardzo szybko leczy sie masazami z akupresura to prosta sprawa i szybka do wyleczenia tymi meodami,polecam