Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam 40 lat i jestem 34 tyg wstydze sie brzucha

Polecane posty

Gość gość

już jest spory staram się ukryć pod kurtką bo już nie jestem młoda i w ciąży a wokół chodzą same młode dziewczyny z brzuchami mam wrażenie że jestem najstarsza i wstydze się, już niedługo mi do bycia babcią a teraz sama chodze z brzuchem i jest coś we mnie co chce tą ciąże ukryć, cz oczywiście że bardzo ciesze się na dziecko i Bogu dziękuje że jest zdrowe i ciąża zdrowo się rozwija

Gość gość
A kozuchowska ma 43, a steczkowska ? Nie ma co się wstydzić. Mnie mama też ur mając 40 lat i to było 31 lat temu. Wtedy to musiała się wstydzić.

Gość Sensus
Jakby każdy tak na wszystkich zerkał to i by nic nie miał ... Młode młodymi .. Każdej kobiecie należy się to by mieć zdrowie i piękne dziecko czy to w wieku 20 ,30 czy 40 !! ... Osobę w ciąży i partnera to ma cieszyc a nie niepokoić jeśli nie jest to związane ze zdrowiem maluszka :)) Ale to tylko moje zdanie :))

Gość gość
to się ogarnij, dwa razy zastanów i eksponuj go, bo już ci dużo czasu nie zostało:) Nawet nie wiesz ile kobiet w twoim wieku patrzy i żałuje, że to nie one. Jeśli tego nie zrobisz to za chwilę będziesz żałować do końca życia.

Gość gość
ja to bym dumna była !!!!!!! gratulacje :-)

Gość gość
chyba cię pogięło! jesteś młoda! dziecko w tym wieku tylko cię odmłodzi, doda sił i witalności. wstydzić to bys sie mogła wnuka w tym wieku a nie dziecka.

Gość gość
ja i moja sasiadka mamy dzieci z tego samego roku ja rodzac mialam 22 lata a ona 40 i nie widze w tym nic wstydliwego

Gość gość
kożuchowska, Steczkowska, Skrzynecka, Dowbor, Halle Berry i in

Gość gość
Życie współczesnych kobiet jest dziś zupełnie inne niż 20 lat temu. Wydłuża się czas nauki, i to ona, wraz z chęcią rozwoju zawodowego powoduje, że często myślimy o ciąży dopiero po 35 urodzinach, lub nawet później. Nie bez znaczenia jest też fakt, że w tym okresie życia zwykle zgromadziłyśmy już pewien majątek, nasza sytuacja finansowa jest stabilniejsza i czujemy się bardziej dojrzałe. Statystyki mówią same za siebie. Pierwszy poród po 35, czy nawet 40 roku życia nie należy już do rzadkości.

Gość gość
dzięki za słowa wsparcia poprostu patrząc na te wszystkie młode dziewczyny z brzuchami czuje się staro nawet u lekarza, ja wiem że gwiazdy decydują się na dzieci w póznym wieku jednak na ulicy jest neco inaczej 40 latki należą do rzadkości, ciesze się na dziecko i nie mopge doczekać jednak mam takie poczucie presji otoczenia

Gość gość
Mieszkam we Włoszech, rodziłam w wieku 35 lat i czułam się jak 18latka bo ze mną do lekarza, a potem w szpitalu leżały starsze ode mnie kobiety :) Tutaj nikt sie nie obraca za 40latką z wózkiem i nikt nie nazywa jej babcią :) Skup się na sobie i tyle! Moja mama urodziła mnie przed 40stką i pamiętam jak miałam 10 lat to ktoś mnie zapytał - czekasz na babcię? Ale się wkurzyłam...nigdy jednak z tego powodu że mam starszą mamę, nie było dla mnei problemem, a dorastalam w latach 80/90tych...myślałam ze to trochę się zmieniło już, ale widzę że niekoniecznie

Gość gość
ja też mam 40 lat i eksponuję mój brzuszek jak mogę.ciesze się nim ale tu gdzie mieszkam(nie w polsce oczywiscie) nie jestem wyjatkiem

Gość gość
no tak tylko w Polsce zazwyczaj czterdzistolatki chodzą już z wózkami jako babcie nie mamy

Gość gość
pewien ginekolog powiedzial z e najstarsza jego pacjentka na sali porodowej mila 54 lata-40 latka to mlodka

Gość gość
Witam ja też mam 40 lat i jestem w ciąży ,bardzo się cieszyłam ale jednocześnie wstydziłam ,że w tym wieku ciąża, ale po przeczytaniu tych wiadomości człowiekowi lepiej się robi na sercu .Dziękuję że jesteście kobitki...

Gość gość
J?a tez bym chciala i wiele z nas ci poprostu zazdrosci . Prubujemy od 5 lat i nic a dzieci moje juz duze 18 16 w tym roku. I malenstwo by sie chcialo .mam 37 lat skonczone i co dalej?

Gość gość
mam prawie 38 lat i gdybym teraz zaszła w ciążę to byłaby to dla mnie radosć i normalna sprawa - czekam na dziecko! Dziwnie by mi było, gdybym miała teraz zostać babcią na pewno, ja i babcia??? HA HA HA.... przecież ja co dopiero szkołę podstawową skończyłam, wydaje mi się że było to wczoraj! Babcią to ja mogę być po 60stce!

Gość gość
a ja ci zwyczajnie zazdroszczę.

Gość gość
Ja tez bym chciala i wiele z nas ci poprostu zazdrosci . Prubujemy od 5 lat i nic a dzieci moje juz duze 18 16 w tym roku. I malenstwo by sie chcialo .mam 37 lat skonczone i co dalej?

Gość gość
Wstyd???? to babcią zostać w tym wieku a nie matką.

Gość gość
Jakbyś miała 16 lat to rozumiem :P Moja młodsza siostra skończyła w lutym 18 lat a temin ma na 6 maja więc ciąża jest już dobrze widoczna. Nie kryje się z tym bo mówi, że mimo że była nieodpowiedzialną smarkulą to się własnego dziecka wstydzić nie będzie

Gość gość
to oczywiste że bardzo chcę tego dziecka i cieszymy się na dzidziusia tylko jako czterdziestka jestem troche skrępowana bo mam wrażenie że innu postrzegają mnie jako starą babe z brzuchem, wokół same młode dziewczyny, i mimo wszystko chowam go pod kurtką,

Gość gość
Ja w tym roku będę miała 37 lat i jestem w 39 tygodniu upragnionej i wyczekaj ciąży. Bardzo dobrze się czuję i bardzo dobrze wyglądam. Jestem wysoka więc brzuszek nie jest dużych rozmiarów, ale jestem z niego dumna jak paw. Ciesz się kobieto, że masz to szczęście być w ciąży i urodzić zdrowe dziecko. Mam parę koleżanek w Twoim wieku, które niestety nie mogą zajść w ciążę. One oddałyby wszystko, żeby tylko móc mieć własne dziecko. Osobiście uważam, że teraz mam odpowiedni czas na dziecko i nawet roczny macierzyński :) pozdrawiam serdecznie.

Gość gość
A to masz na gębie wypisane, ze masz 40 lat ? Weź się puknij i nie wkręcaj sobie jakiś idiotyzmów. Baba w ciaży, to baba w ciąży, serio myślisz, że kogokolwiek na ulicy obchodzisz ty i twój brzuch ? Ja piernicze laska, w tym wieku takie szczeniackie rozkminy ?

Gość magdulaxxx77
ja mam 37 lat i oddałabym absolutnie wszystko aby być w twojej sytuacji.

Gość gość
40latka i brzuch?spoko.teraz to norma. jak nie ma dzieci albo chce drugie.to ok ale jak sie ma 20latki odchowane?to po co ale widzialam babsko co to mialo 4 dzieci i jej sie zamarzyl dzidzius. na starosc.:O urodzila corke.

Gość gość
I powinnas się autorko wstydzić. Już lepiej wygląda 17latka w ciąży niż 40! Wy stare matki nie widzicie, ze krzywdzicie swoje dzieci? Dla was dziecko to tylko niemowlak, przedszkolak i ewentualnie dzieciak w wieku szkolnym. A co będzie jak wasze dzieci będą dorosłe? Zaczną zakładać rodziny a was zabraknie (o ile do tego czasu dożyjecie w ogóle, bo ostatnio same 60 i 70 w okół mnie umierają). No tak... nie ma nic lepszego od nieposiadania babci lub babcia, która się nawet z dzieckiem nie pobawi, na przedstawienie do p-kola nie przyjdzie bo jest schorowana. Wasze dzieci będą szcześliwe gdy w wieku 20paru lat stracą rodziców. Na pewno! 40 lat to już jest wiek kiedy o wnukach się myśli a nie o dzieciach

Gość gość
Ja mam 39 lat i jestem w 34 tygodniu ciąży, kurtki nie zapominam, tylko się chwale brzuszkiem, ludzi mam w nosie i w dooPie, syn ma 14 lat i razem spacerujemy, nie wstydzi się mamy w ciąży,

Gość gość
I powinnas się autorko wstydzić. Już lepiej wygląda 17latka w ciąży niż 40! Wy stare matki nie widzicie, ze krzywdzicie swoje dzieci? Dla was dziecko to tylko niemowlak, przedszkolak i ewentualnie dzieciak w wieku szkolnym. A co będzie jak wasze dzieci będą dorosłe? Zaczną zakładać rodziny a was zabraknie (o ile do tego czasu dożyjecie w ogóle, bo ostatnio same 60 i 70 w okół mnie umierają). No tak... nie ma nic lepszego od nieposiadania babci lub babcia, która się nawet z dzieckiem nie pobawi, na przedstawienie do p-kola nie przyjdzie bo jest schorowana. Wasze dzieci będą szcześliwe gdy w wieku 20paru lat stracą rodziców. Na pewno! 40 lat to już jest wiek kiedy o wnukach się myśli a nie o dzieciach --------------------------------------------------------------------------------- Na wikipedii taką wypowiedź powinno się umieścić pod hasłem:Polski kmiot, idealnie pokazuje obszary krytyczne w mózgu. u mnie w pracy jest taka laska, jest olewana i wyśmiewana, ze pochodzi z wiochy i powinna świnie karmić, a nie z ludźmi gadać, teraz siadła na d.upie, bo zauważyła,że wszyscy się z niej śmieją.Ostatnio udaje "liberalna", ale beke z niej mamy.

Gość gość
Na wikipedii taką wypowiedź powinno się umieścić pod hasłemjezyk.gif olski kmiot, idealnie pokazuje obszary krytyczne w mózgu. u mnie w pracy jest taka laska, jest olewana i wyśmiewana, ze pochodzi z wiochy i powinna świnie karmić, a nie z ludźmi gadać, teraz siadła na d.upie, bo zauważyła,że wszyscy się z niej śmieją.Ostatnio udaje "liberalna", ale beke z niej mamy. x Głupia jesteś i tyle ;) Skoro ty jesteś taka "liberalna" to znaczy, ze po prostu nie masz swojego zdania i dopasowujesz się do reszty ;) Ja napisałam prawdę i tylko prawdę- jak to wygląda w rzeczywistości. 40letnia matka to największa głupota- co z tego, ze dziecko zdrowe, co z tego, że mama o nie dba skoro umrze zanim dziecko w dorosłość dobrze wejdzie albo będzie niedołężna żeby się chociaz z wnukami pobawić i pomóc córce/synowi przy jego dzieciach. Nie wspomnę o różnicy pokoleń w wieku dorastania... bo to dramat jakiś. Wiem bo to o czym piszę przeszłam ja sama a także mój kuzyn, który też miał starą mamę