Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gooooooooooooosccc

Za niskie TSH w ciąży

Polecane posty

Gość gooooooooooooosccc

Jestem w 9 tygodniu, odebrałam wyniki badań i mam TSH 0,05.. wizyte mam w poniedziałek, a juz sie naczytałam tyle złego na necie, że szok.. czy ktoś miał podobna sytuację?

Gość gość
Poziom hormonu TSH waha się na różnych etapach ciąży. Podstawowe jego wartości dla pierwszego trymestru wynoszą od 0,01 do 2,32 mIU/l.

Gość goooooscccccccccc autorka
Poważnie? czyli moj wynik jest w normie, chociaz w dolnej granicy.. kurde tak sie boje, tyle czekalam na dziecko..

Gość gość
tez mialam za niskie. Badanie robione w 12 tyg i bylo cos 0.14 a norma od 0.27 Gin powiedzial, ze to maly odchyl, skierowal mnie do endo, zrobil usg tarczycy nie wykryl zadnych guzow, kazal zrobic jeszcze anty tpo, ale juz nie robilam, bo to bardzo mala naczynnosc i duzogorsza jest niedoczynnosc w ciazy, A takiej nadczynnosci to sie nie leczy, bo jak dzidzius ma dobra tarczyce to jemu sie obnizy tsh jak mi bedzie sie chcialo obnizyc

mam nadzieje, ze bedzie dobrze. i lekarz mnie uspokoi. mialam do niego zadzownic, ale juz wytrzymam do poniedzialku. chociaz wydaje mi sie, ze to 0,05 to strasznie nisko, ale czytalam ze hormon beta moze je na poczatku obnizac?

Gość gość
matko za caize sie bierzesz a podstaw nie znasz????????????? LEKARZ ci nie pwoiedzial ze masz w normie?? matko co za ludzie juz panikuje

Moze zacznij czytac ze zrozumieniem? nie bylam u lekarza, wizyte mam w poniedzialek, wiec jak mi mial lekarz powiedziec cokolwiek? dostalam wyniki i przy wyniku norma jest od 2,5 do 5 i cooo? nie jestem lekarzem, nie znam sie. Pani w labo mnie postraszyla, ze bardzo niski wynik..