Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak mozna caly dzien pracowac a potem reszte dnia w kuchni

Polecane posty

Gość gość

przy garach przesiedziec? Macie czas dla siebie wogole czy orka od rana do nocy?

Gość gość
nie chcialabym takiego zycia i nie zazdroszcze wam

Gość pestka88
Można jeśli nie ma się innego wyjścia. Na nic nie mam czasu -wydzieram kawałeczki dla siebie kiedy tylko się da.

Gość pestka88
Widzisz tak się czasem składa ze to nie my wybieramy sobie życie tylko ono nas wybiera.

Gość gość
Dla mnie w ogóle to jakiś kosmos, że niektóre kobiety "padają na pysk" wieczorem, bo dopiero wtedy mają czas usiąść. Kurcze, jak można dać się zapędzić w taki kierat? Już chyba nawet niewolnicy mieli lepsze warunki pracy, bo jednak ten raz dziennie mogli na chwilę usiąść i zjeść posiłek. A nie jak niektóre matki, na stojąco resztki po dziecku dojada wieszając w tym czasie pranie :o

Gość gość
tez tego nie rozumiem

Gość pestka88
Widocznie jesteście jeszcze bardzo młode i życia nie znacie-ale życzę wam byście nie były w takiej sytuacji bo rzeczywiście ciężko jest jak cholera

Gość gość
Gdy ja jestem w pracy, to gotuje, sprzata, robi zakupy moj maz. Wieksze, porzadne sprzatanie mamy dwa razy w tygodniu-sprzata ten, kto jest w domu czy ma wolne albo sprzatamy razem. Jak mam na rano do pracy, to przynajmniej przychodze i mam obiad od nosek, czasem sie klade na drzemke godzinna, jak mam taki dzien, ze nie wyrabiam.

Gość gość
Zaraz życia nie znamy. Znamy, tylko potrafimy zadbać o podział obowiązków. Bo w wielu przypadkach wspomniana matka dojada resztki na stojąco, a mąż w tym czasie trawi podany przez małżonkę obiad leżąc na kanapie i oglądając tv, no bo przecież on musi "odpocząć po pracy". A jego żona usiądzie dopiero za kilka godzin...

Gość gość
a po co spedzac pol dnia przy garach? obiad mozna zrobic w pol godziny.

Gość pestka88
Skoro przetaczacie obraz zapewne swoich matek lub nasłuchacie się koleżanek -to chyba nie znacie -bo jest wiele sytuacji w życiu kiedy się wyjścia nie ma. oczywiście jeśli macie wybór to życzę rozumu na tyle by zadbać o ten podział obowiązków

Gość Bo tak chce
Pracuję, mam męza, dziecko, jestem w drugiej ciąży, zajmuję się domem, gotuję, sprzątam itd, nigdy nie dojadałam po dziecku, zawsze znajdę czas dla siebie. To kwestia organizacji. Nie rozumiem zwyczaju narzekania jak to kobiety - matki mają ciężko. Każdy ma tak jak chce mieć.

Gość gość
Ja tam uwielbiam gotować. Teraz siedze z dzieckiem w domu. Ale jak pracowalam to codziennie po powrocie z pracy gotowalam. Mnie to zawsze odstresowywalo. Codziennie robilam coś innego nigdy na dwa dni nic nie robiłam.

Gość gość
A gdzie jest mąż? Bo rozumiem, że kobieta w takim domu jest służącą i traktowana jak ściera do podłogi? :)