Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prezent na urodziny dla corki przekucie uszu

Polecane posty

Gość gość

mialam inne plany. chcialam rowerek ale niestety z kasa ciezko. corka bradzo by chciala miec kolczyki. co myslicie o takim prezencie?

Gość gość
PrzekŁucie na miłość boską

Gość naiwniaki
Ile ma lat?

Gość gość
A corka ma uszy z metalu, ze PRZEKUWAC je bedzie? Na co, na jakis miecz?

Gość gość
kiepski pomysł chcesz jej ból na urodziny ofiarować? już nie mówię nawet o samym przekłuciu ale potem się goi, też boli. a ile ma ona lat?

Gość gość
ma 5 lat. cigale mnie sie pyta kiedy pojdziemy przekluc uszy.

Gość gość
Puknij się w głowę. Dzieciakowi ból sprawiać i jeszcze nazywać to prezentem... Mała nawet nie wie z czym się wiąże takie przekłucie. Nie zdaje sobie sprawy jak to boli. Życzę powodzenia przy pierwszym uchu może sobie da przekłuć, ale jak poczuje ból to zapomnij, że da drugie. A tobie radzę zbierać na rowerek. Dla mnie jesteś patologią. A córka pewnie Dżesika.

Gość gość
samanta. ja corce tlumaczylam jak to wyglada. ze bedzie bolec. ale dalej by chciala.

Gość gość
Ta, boli...

Gość gość
Boszszszsz widzisz i nie grzmisz....

Gość gość
to kiedy czas na przeklucie uszu?

Gość gość
Przekujmy uszy na lemiesze :D

Gość gość
to co mam kupic corce. mial byc rower ale niestety nie mam na juz 500zł.

Gość gość
Zrób prezent córce i kup SOBIE słownik, aby się za Ciebie nie musiała wstydzić.

Gość gość
moja corka nie musi sie mnie wstydzic.

Gość gość
Pięknie wychowujesz córkę, skoro jej największym marzeniem jest mieć przekłute uszy... Chcesz, żeby wyrosła na dziewoję, która myśli tylko o strojeniu się? Idź po rozum do głowy i wymyśl coś wartościowego: kup bilety na przedstawienie w teatrze lalek, zorganizuj jednodniową wycieczkę, wybierzcie się do jakiegoś centrum nauki zorientowanego na dzieci - cokolwiek, co poszerzy jej horyzonty.

Gość gość
moja corka jest naprawde madra dziewczynka. jak byla mala dostala kolczyki od cioci. i tak leza i leza. i za kazdym razem kiedy je zobaczy czy zobaczy u mnie kolczyki mowi ze tez by chciala miec. na prezent lubie cos praktycznego. cos co nie bedzie lezec i sie kurzyc.

Gość gość
A ja myślę, że to wcale nie jest taki zły pomysł. Sama miałam przekłute uszy mniej więcej w tym wieku - urodził mi się brat, byłam okrutnie zazdrosna i ponoć szantażem wymusiłam to :D I cieszę się bardzo - kolczyki uwielbiam do dziś, bólu nie pamiętam i w zasadzie nie przypominam sobie, żebym wspominała boleśnie to wydarzenie. Dziecko nie jest świadome, nawet jeśli zaboli (choć można to przecież zrobić bezboleśnie), to szybko zapomni. Za to moja kumpela postanowiła sobie przekłuć uszy jako prawie dorosła, świadoma kobieta. Wyszła z gabinetu z jedną dziurką :D I wspomina to jako najgorszy koszmar :p

Gość gość
Mnie przekłuto uszy, gdy byłam dzieckiem. Nie był to mój pomysł, choć nie miałam nic przeciwko. Dziś bardzo żałuję, bo znielubiłam noszenie kolczyków, klipsów też, a dziury jak były, tak są, widać blizny, choć w środku zapewne zarośnięte (mam po 40-tce, kolczyków nie noszę od liceum).

Gość gość
ja mialam przeklute uszy na komunie. pamietam jak dzis poszlam na pogotowie- moj wujek byl lekarzem. i oto taki prezent dostalam od chrzestnej. oraz kolczyki.

Gość gość
A jak zmieni sie moda i nastana czasy, gdy podziurawione cialo, tatuaze itd. beda w zlym stylu? Pomyslalas o tym? Spojrz na starsze panie z cieniutkimi kreskami zamiast brwi jak groteskowo wygladaja obecnie. Potem zasponsorujesz corce laserowe usuniecie sladow po tym przekluciu? Decyzja o naruszeniu naturalnosci wlasnego ciala powinna byc podjeta w pelni swiadomie i samodzielnie, czyli po 18-tce. Takie moje zdanie.

Gość gość
to tylko uszy. nic wiecej.

Gość gość
Małe dziewczynki z podziurawionymi uszkami kojarzą mi się z niewolnikami i dziećmi z Bliskiego Wschodu wydawanymi za mąż wbrew własnej woli.

Gość gość
Taa, tylko uszy. To część ciała, której nie ukryjesz. Dziury już zawsze będą na widoku.

Gość gość
Matka, nie rob siary i kup tanszy rowerek.

Gość gość
No tak, lepiej pójść na łatwiznę i przekłuć niepełnoletniej uszy do kolczyków kupionych przez równie mundrą ciotkę niż posłuchać rady z 23:41 i dać z siebie coś więcej. Biedne to twoje dziecko.

Gość gość
wiesz ile kosztuje taki rower ok.500zł.

Gość gość
Pitolisz, kobieto. Mozna kupic duzo taniej. Nie szukaj wymowek.

Gość gość
bylam patrzylam po miescie. 20 calowy. porzadny rower tyle kosztuje.

Gość gość
Jezu baby ale o co wam chodzi? Dziecko nie jest niemowlakiem ma 5 lat i sama chce mieć przekłute uszy więc kurna co się tak burzycie do cholery? Rower jest drogim prezentem jeśli chce się kupić coś dobrego a nie szmelc. Ja miałam przekłute uszy jak miałam 4 lata dziś mam prawie 30lat i nadal noszę kolczyki. Myślę, że pomysł z prezentem nie jest głupi, moja córka jest za mała na kolczyki ma 20 miesięcy ale jeśli za parę lat będzie sama chciałą to nie mam nic przeciwko.