Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pozytywny test i okres

Polecane posty

Gość gość

Witajcie,chcialam sie wyzalic, bo na porady juz za pozno. znow sie nie udalo. Do wczoraj mialam nadzieje, ze to tylko plamienie implantacyjne, ale dzis rozkreca sie na maksa:( i tak juz 4 miesiac z rzedu. lekarz kazal probowac do skutku, a ja sie pytam dlaczego nie probowali ratowac niczego za wczasu?! zegnaj moja gwiazdeczko :(

Gość gość
:(

Gość gość
Kochana, wiem, co czujesz, przechodziłam przez to nie raz. Też pytałam, czy nie można jakoś tych ciąż utrzymać, ale lekarz twierdził, że natura wie co robi i sama eliminuje wadliwe ciaże. Nie poddawaj się, ja po wielu nieudanych próbach dałam radę, straraliśmy się trzy lata, a teraz mam synka 5 lat, córeczkę 2, i jeszcze nie wiem co w brzuchu. Będzie dobrze, trzymaj się. Wiesz, a może mimo tego krwawienia będzie ok? Ja bardzo plamiłam w terminie @, ale jak się okazuje dzidzia ma się dobrze.

Gość gość
Na to nie mam juz nadzieji, bo rozsadza mi dol brzucha z bolu. a powiedz prosze, zdalas sie na los czy jednak dali cos co pomoglo? ale to nawet nie jest wiadome, czy wadliwa, czy nie. Mam wrazenie jakby moj organizm nie mial pojecia o ciazy, bo okres zawsze w terminie. Albo ta ciaze zwalcza. To jest straszne :(

Gość gość
Probowali to jakos leczyc? gratuluje dzieciaczkow :)

Gość gość
Przeszliśmy wiele badań, wszystkie ok. Miałam takie samo wrażenie, że mój organizm odrzuca ciąże. Lekarz powiedział, że najgorzej, jak do zapłodnienia nie dochodzi, a jak dochodzi, szansesą, że się utrzyma.wszystkie ciąże podtrzymywane duphastonem, ale i tak obumierały, albo dostawałem okres w terminie, mimo pozytywnego testu. Wreszcie lekarz wymyślił zastrzyki z heparyny, które pomagają, ale włącza mi je dopiero jak sprawdzę, że beta rośnie. Musisz znaleźć dobrego specjalistę, który Cię potraktuje jak człowieka, a nie klienta.

Gość gość
Tak rez zrobie tyle, ze w Lublinie takiego nie ma raczej :(

Gość gość
znajdziesz w Lublinie na pewno jakiegoś dobrego lekarza, poczytaj trochę opinii na necie i nie załamuj się, będzie dobrze

Gość gość
Dziekuje za dobre slowa :)

Gość gość
Osobiście Ci nie doradzę, bo nie mam z tym problemu, ale znajome moich koleżanek jakoś trafiły na dobrych lekarzy i mają teraz jedno lub dwójkę dzieciaczków. Będzie dobrze i niedługo będziesz nosisz w brzuchu swojego malutkiego skarba :D zobaczysz jak Cię będzie mocno kopał :)

Gość gość
to kiedy ty robiłas ten test? przed terminem miesiaczki tak?

Gość jjeccar
A badalas tarczycę??? Może Cierpisz na nadczynność która prowadzi do poronień....

Gość gość
Tak, przedwczoraj,wczoraj, dzisiaj. Pewnie zaraz uslysze ze przed terminem nie powinno sie robic, bo tak to sie konczy. Ale gdybym nie robila to nie wiedzialabym o problemie. tarczyce mam raczej w lekkiej niedoczynnosci, ale biore tabletki wiec niedlugo powinno sie unormowac. chyba narzeczonego wysle na badania nasienia, to wtedy przynajmniej bedzie wiadomo z ktorej strony szukac przyczyny. moze ktos zna godnego plecenia ginekologa w Lublinie? u paru juz bylam, ale olewaja sprawe. A to przeciez nie jest normalne zeby za kazdym razem zarodek byl wadliwy.

Gość gość
Ja w Lublinie nie znam, ale myślę, że w takiej sprawie to warto się gdzieś nawet dalej przejechać. Przecież prywatnie lekarze też w soboty przyjmują, można sobie zrobić wycieczkę raz na jekiś czas

Gość jjeccar
Wiesz nie jestem lekarzem ani jakimś znawcą ale wszędzie się mówi ze najpierw powinno się zrobić porządek z chormonami a potem starać się o dzidzie a leki mogły wprowadzić cie w nadczynność jeśli leki SA źle dobrane ja tak mam teraz :( ale kotku wiem ze ci ciężko ale spójrz na to z innej strony - twój płód był uszkodzony i jak byś jednak nie poroniła to albo bys poroniła później jak juz byś pokochała to dziecko mogło by się martwe urodzić lub ciężko chore ... Lepiej jak to się stało teraz niż jak by miało być tak jak napisała m

Gość gość
zapytam znajomej i jak coś to dam Ci znać jak mi poleci jakiegoś sprawdzonego lekarza z Lublina

Gość gość
Wiem, tak jak mowisz, ja tak samo mysle. To jedyna pocieszajaca mysl. tyle, ze nie wiem w czym problem, czy z moimi jajeczkami, jego plemnikami, czy czyms innym. Takie gadanie ze mam probowac do skutku jest wkurzajace, bo zaden madrala nie zalecil nawet podstawowej morfokogi. Wszystkie informaxje na temat badan szukam w internecie i robie na wlasna reke. bylabym bardzo wdzieczna za namiary do tego lekarza.

Gość gość
poczekaj najpierw az nie dostaniesz okresu i dopiero pozniej rob test, wiele ciaz tak sie konczy, poczytaj o ciązy biochemicznej

Gość gość
Zna ktos jakiegos specjaliste z Lublina?

Gość gość
w Lublinie jest wielu bardzo dobrych lekarzy, wielu pracuje w szpitalu na Staszica, proponuję poszukać gdzie można się do nich dostać