Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co w UK jest lepszego

Polecane posty

Gość gość

Jak w Polsce?

Gość gość
Mieszkam tu juz 6 lat. Co jezt lepsze? Na pewno wieksza mozliwosc znalezienia pracy, a co za tym idzie polepsza sie standard zycia. Jedyne czego nigdy nie odzaluje I sie z tym nie pogodze to to ze cala moja rodzina jest w Polsce a ja tu. I tesknie. Taki paradoks, materialnie lepiej za to psychicznie nie bardzo. Ale mozna sie przyzwyczaic jak do wszystkiego:-) Teraz, bedac tu tyle czasu zycie sie jakos poukladalo I chyba nie chcialabym zazynac od nowa w Polsce. Ale kto wie :-)

Gość ex_debill_konkubina
sytuacja:)

Gość gość
To, że mając pracę za niewiele powyżej minimalnej krajowej (ja 7,65 f, mąż 8,4 f/godzinę, nie w Londynie zaznaczam ale Szkocja) można mieć dziecko wynajmować fajne mieszkanie, kupować "co się chce" wychodzić do kina restauracji klubu fitness itp, nawet wyjechać sobie gdziś indziej niz tylko do Polski (w tym roku w planach Wenecja) i nie trzeba martwić się żeby starczyło na rachunki jedzenie itp.

Gość gość
dokladnie jak wyzej - podpisuje sie pod wypowiedzia. Ja mowiac szczerze, nie odnalazlabym sie juz w polskich realiach i dlatego nie zamierzamy wracac do kraju...smutne to ale prawdziwe. Tutaj zyje nam sie lepiej i latwiej

Gość kkakakkaooopppp
Nie tylko w UK. Mieszkam w Niemczceh i to samo jest... Niestety, u nas w kraju jeszcze dlugo tak nie bedzie. O czym tu rozmawiamy? Ludzie emigruja tam gdzie lepiej. Jakos nie widze nawalu Brytyjczykow czy Niemcow do Polski :O