Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego ciągle jestem senna?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Już od około roku borykam się z problemem nadmiernej senności. Całe wakacje przesiedziałam w domu, bo nie miałam siły ani ochoty nigdzie wychodzić. Myślałam, że to chwilowe, ale to trwa już dosyć długo, i podczas gdy moi rówieśnicy tryskają energią, ja jestem ciągle senna i osłabiona. Powiedziałam o tym mamie, ale nie wzięła tego na poważnie, mówiąc, że po prostu jestem leniwa. W końcu jednak poszłyśmy do lekarza, wszystkie badania w normie. Dodam, że mam dopiero 13 lat. Nie mam siły na nic, odechciewa mi się żyć, ciągle jestem jakby 'przymulona', spowolniona. Proszę o pomoc, na forach internetowych piszą, że może to być depresja, albo problem z nerkami. Nie wydaje mi się, żebym miała problemy psychiczne, trochę w życiu przeszłam, ale życie toczy się dalej i jakoś się tym nie przejmuję. Wydaje mi się, że miałam kiedyś nerwicę natręctw, ale w znacznym stopniu ustąpiła. Ciągle bym tylko spała i spała :/ Bardzo proszę o pomoc, chciałabym w końcu zacząć żyć...

Gość gość
dziwne,że mama zlekceważyła problem. A miałaś badaną tarczycę?

Gość gość
miałam, wszystko w normie mama ciągle mówi, że sobie coś wymyślam (myślałam, że mam też cukrzycę, bo wszystkie objawy pasowały) ale zrobiłam badania i to nie to a ja po prostu nie wiem co mam robic, boję się, że to coś poważnego myślałam nad głodówką, bo podobno oczyszcza organizm i człowiek dostaje zastrzyk energii, a ja takiego zastrzyku baaardzo potrzebuję!! :( nie wiem co mam o sobie myślec :(

Gość gość
Wątrobę jeszcze sprawdź. Ja myślę, że podłapałaś jakiegos pasozyta.

Gość gość
idź do lekarza, bo takie zmęczenie nie jest normalne przyczyn może być wiele, ale to lekarz powinien zrobić dokładny wywiad i dać skierowania na odpowiednie badania o głodówce nie myśl, bo jeżeli to jest jakaś choroba czy poważny niedobór w organizmie, to możesz sobie zaszkodzić i to poważnie

Gość gość
No właśnie o to chodzi, że lekarz mi nie pomógł :( Zlecił badania na cukier, tarczycę, morfologię też miałam robioną, byłam u laryngologa I NIC może sama pójdę do jakiegoś innego lekarza, bo na mamę nie mam co liczyc :( Ja nawet jak mam sie poruszac (np na wf-ie) to mi to ciezko przychodzi, czuje sie taka spowolniona, nie wiem o co chodzi :(

Gość gość
Szukaj pasożyta, senność spowolnienie i pewnie jeszcze masz obniżoną koncentrację. Pomyśl czy czasem nie brałaś jakiś antybiotyków ok rok temu. Jeśli tak, to może to być candida. Wtedy odstawiasz cukier, zboża, aplikujesz sobie probiotyki pod każdą postacią i musisz uzupełnić minerały.

Gość gość
zrob badnie na poziom witaminy D, to sie robi z krwi. przy okzaji badania na pasozyty, ale one nie zawsze wychodza w pierwszym czy drugim badaniu,mysle, ze nie zaszkodzi przejsc kuracji odrabaczajacej.