Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CHRZESTNA MATKA

KOMUNIA TO NIE WESELE ILE DAJECIE

Polecane posty

Gość CHRZESTNA MATKA

uważam, że dziecko nie powinno w ogóle dostawać kasy bo i tak rodzicie mu zabiorą!!!! kupią mu lipny rower, a reszte kasy zabiorą np. na remont !!!! nie dawajcie dzieciom kasy i drogich prezentów, bo robicie szkodę i zatracacie sens komunii św. potem takie dziecko nic nie wie o komunii tylko cieszy sie z tego co dostał !!!!

Gość gość
Moje dziecko zebrało kasę i kilka pamiątek. Kupił sobie komputer nowy.

Gość gość
Może ty zabierasz swemu dziecku ale sa rodzice co tego nie robią głupia.

Gość CHRZESTNA MATKA
no dziecko kupili komputer i heja gry hulają, a kościół na bok !!! dziecku daje się upominki komunijne, a nie kase !!! zresztą co wy pamiętacie najmilej ze swojej komunii, kase? wątpie !!! zawsze pamieta się zegarek łańcusesz, a nie kase !!!

Gość gość
moje dzieci nie dostana prezentow na komunie innych niz biblia, medalik itp. Zadnych pieniedzy, tabletow, komputerow. To swieto religijne, a tablety kupie im sama, jak beda grzeczni.

Gość gość
teraz inne czasy i jak chcesz to sobie dawaj zegarki i się wstydź potem bo ja nie zamierzam:)

Gość gość
Walić kościół, tępa dzido.

Gość gość
A kto teraz mysli o samej ceremonii .Rzadkość .Teraz tylka prezenty ,kasa i oczywiscie wystawne przyjecie .Niestety .

Gość gość
hahahahah moja ma 5 lat i juz dawno obsługuje tablet swój własny. A potem twoje dzieci beda zacofana w szkole głupia babo. U nas w przedszkolu sa takie jak Ty zacofane, dzieci nic na oczy nie widza bo matka zacofana strasznie. Zenada

Gość CHRZESTNA MATKA
jakoś my wszyscy nie dostaliśmy tabletów i komputerów na komunie i jakoś zacofani nie wyrośliśmy nieprawdaż !!!??? czynicie tylko dzieciom krzywde !!!! a z gdzie jest bóg? modlitwa? równie dobrze można dać tablet na 18 stke, ale nie 9 letniemu dziecku !!!

Gość gość
Tablet na 18tkę, hahaha.

Gość gość
zacofana? a potrafisz sobie wyobrazić że wielu ludzi nie stać na takie rzeczy? i potem dzieciak jest szykanowany w szkole, bo inni mają smartfona a on nie, bo inni mają laptopy, a on nie, bo inni mają tablety, a on nie... itp itd a skąd mają ci rodzice brać? żreć suche pyry i chleb ze smalcem żeby dzieciakowi laptopy/tablety i samrtofny pokupować?

Gość gość
Nie, po prostu tacy ludzie nie powinni mieć dzieci.

Gość gość
Jeśli kogoś nie stać to niech nie klepie dzieci jak królików :):)

Gość gość
juz to widze, jak was rodzice klepali, w komunistycznych blokach z wielkiej plyty lub cznszowych zagrzybialych kamienicach sie wychowaliscie, a tu zgrywacie burzujstwo :D

Gość gość
czyli lepiej mieć kasiore, zrobić tylko jedno dziecko i ładować w nie kase i wychować na egoistyczną bestie któemu wszystko w życiu pod nos podstawił tatuś z mamusią, gratuluje podejscia

Gość gość
Nie, lepiej narobić cał zgraję, której niczeo nie można zapewnić i ciągnąć od państwa zasiłki.

Gość CHRZESTNA MATKA
aha to roczice wysługują się chrzestymi i żądają kasy i bóg wie czego jeszcze na komunie ??!!! to niech sami kupią jak ich stać. niektórych chrzestych też nie stać, bo mają swoje dzieci i rodziny na głowie. a skoro dzieciak zazdrości to niech rocziców prosi, a nie chrzestą. a w szkole tabletów się nie nosi czy laptopów - to nie zagranica !!! ale pochwal się a zastaw się, a potem kit z okien jeść bo nie ma co do garnka wrzucić, a komputerów w domu ze 5 !!! co za tok wychowywania !!!

Gość gość
Moze i klepali mnie w biedzie ale za to ja wyszłam na ludzi i mnie stać i mojemu dziecku tez wszystko zapewniam :)

Gość gość
normalni rodzice nie zabierają dziecku kasy z komunii, bo i z jakiej racji??

Gość gość
A po ch*j te wykrzykniki? Masz jakiś problem z emocjami?

Gość gość
ja swojemu chrześniakowi dałam 1000zł sporo nazbierał,nikt mu kasy nie zabrał, kupił za to tableta bo do tej pory miał na spółkę z 3 rodzeństwa,ma swój i pojechał na 3tygodnie w wakacje na obóz pływacki a że zostało kasy w ferie był też na obozie narciarskim,z rodzicami nigdy by nie pojechał a za kasę z komunii i owszem.

Gość CHRZESTNA MATKA
zapewnić dziecku dobrobyt to opłacić mu szkołe, studia i zapewnić dach nad głową i pożywienie, a nie kupić dziecku laptopa, komóre i tableta !!! pytam się po co dziecku 9 letniemu takie komputery? do gier? bo w szkole jeszcze tego nie wymagają !!!! pomyliły wam się prorytety !!! nie chce wam się spędzać z dziećmi czas to dajecie mu tablety żeby się czymśzajęło - zobaczycie na starość jak tak samo was potraktuje z czułością !!!! zło wraca !!!!!

Gość gość
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
Skoro ciebie na tablet nie stać to i na studia dobre nie będzie cię stać głupia kretynko. Współczuję dziecku.

Gość gość
ja swojej chrzesnicy kupie w tym roku na komunie lancuszek z medalikiem zloty, biblie, moze zegarek do tego. a i tak nie sa to tanie rzeczy ale nie chodzi nawet o to. niech dostanie upominek symbolizujacy komunie, czyli bedzie tak jak byc powinno.

Gość gość
CHRZESTNA MATKA ty chyba nie masz dziecka w szkole,praktycznie do każdego podręcznika jest płyta,dzieci z tego korzystają w domu,więc komputera potrzebują tak samo potrzebują dostępu do internetu,telefon też potrzebuje bo nie każde dziecko ma szkołę w swojej miejscowości nie zawsze ma autobus szkolny więc w razie wcześniejszego zakończenia lekcji lub jakiś zajęć dodatkowych dzwoni do kogoś kto ma je odebrać i np.o której,gier też potrzebuje bo nie tylko nauką dziecko żyje,od ciebie zależy jakie ma gry i jak długo zajmują one dziecku czas,jakaś zaściankowość przez ciebie przemawia albo zazdrość.

Gość CHRZESTNA MATKA
studia nie kosztują tyle co tablet prosze ciebie !!!! jakoś my byliśmy wychowani bez tego tableta i jakoś żyjemy, a wszystko to co się dzieje teraz dąży do remoralizacji młodego społeczeństwa, bo gdyby rodzice w szkole tąpnęli i nie zgodzili się na laptopy to nauczyciele też by nie wymagali !!! ale przecież w szkole jest sla kompyterowa i tam dzieci moga korzystać z komputerów !!!! a poza tym, nie wierze, że rdzice nie mają komputerów w domu !!! po prostu chcą dla dziecka kupić jeszcze jeden komputer, bo sami siedzą i okupują internet !!!! wiadomo nie ma siędla dziecka czasu to daje się super kompyter który zastąpi matke i ojca !!! demralizacja !!!

Gość gość
hahahah teraz zwykły tablet można kupić za 100 wiec widać jaka jestes zacofana

Gość gość
chrzestna matka, zgadzam się z Tobą tylko z jednym rodzice wolą dać dziecku nową zabawkę niż się nim zająć, porozmawiać, spędzić czas, ale bez technologii takie dziecko tez jest biedne jak im bez tych rozmów z rodzicami spędzania czasu. Musi byc równowaga