Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość linessssss

Pomocy farba do wlosow

Polecane posty

Gość linessssss

Chodze do niby sprawdzonej fryzjerki, niby uzywa profesjonalnych farb do wlosow (nie pamietam teraz nazwy), ALE kolor trzyma sie dobrze moze z dwa tygodnie, jestem miesiac po koloryzacji i juz farba sie splukala :( A przeszlam z blondu na naturalny rudy. Moje pytanie wiec brzmi-moze lepiej kupic farbe w sklepie i pofarbowac wlosy w domu ? Jakie farby polecacie? Moja mama od lat uzywa Garniera granatowa czern, szampon do koloryzacji i jej kolor sie nie spiera, siwe wlosy tez pokrywa.

Gość gość
Tylko i wyłącznie Loreal.

Gość gość
i takie wnioski tez mamy z koleżankami,ze te farby salonowe spływają bardzo szybko,szczególnie jak była dekoloryzacja czy jakies rozjaśnianie ja tez teraz farbuję Garnierem i jest spoko,choc i loreal casting spoko krył

Gość linessssss
Specjalnie zaczelam myc wlosy co 2-3 dni (wczesniej mialam fiola i mylam codziennie), wlosy myje szamponem ziolowym albo dla dzieci. to wszystko mialo przedluzyc zycie mojego koloru, tymczasem jest lipa.

Gość linessssss
Loreal-podoba mi sie kolor bursztyn, czy jakos tak. Czy bedzie dobra dla nowicjusza? Nigdy sama nie farbowalam. U fryzjera to mam wrazenie, ze to takie posuniecie taktycznie, farba szybko sie zmywa, wiec szybciej pojawie sie w salonie na ponowne farbowanie. Zwlaszcza, ze wychodza mi pierwsze siwe wlosy.

Gość linessssss
Jedno dobre w tej jej fabach jest to, ze wlosy sie nie niszcza. Ale serio, tylko przez pierwszy tydziebn byl efekt a potem z dnia na dzien coraz gorzej i teraz mam znowu blond.

Gość gość
rude farby wypłukują się najszybciej ze wszystkich. Nie używasz może szamponu przeciwłupieżowego?

Gość linessssss
Nie-szampon Bambi dla dzieci, ale nie rumiankowy, ten drugi albo szampon pokrzywowy.

Gość linessssss
Blondow mam dosc, cale zycie mialam blond wlosy, czekolady i czernie mi nie pasuja, za to rudy wyjatkowo pozytywnie wyglada, pasuje mi do karnacji i oczu-robia sie az turkusowe wtedy.

Gość gość
To nie kwestia; farb a struktury wlosow pi rozjasnianiu łuski wlosow/a rozchylone iść barwnik wypłukuje sie szybciej, to normalne przy farbowanie wlosow rozjasnianych czt tych po ekoloryzacji

Gość gość
nie rezygnuj z farbowania w salonie. położyłaś farbę na blond rozjaśniane włosy- na takich włosach trudno jest utrzymać kolor, po prostu z takch włosów się spłukuje i najepszy fryzjer nie poradzi, za kilka farbowań farba powinna mocniej wbić się we włosy i wcale nie będzie tak złazić. poza tym rudości są bardzo trudne w utrzymaniu, szybko blakną trzeba często farbować i trudniej jest utrzymać taki żywy płomienny kolor jak zaraz po- to jest minus farbowania na czerwone odcienie. i nie ma co porównywać do granatowej czerni, bo utrzymać taki kolor, to nie sztuka. z doświadczenia wiem, że farby z drogerii są dużo gorsze- jak nie chcesz chodzić do fryzjera, to profesjonalne farby można kupić tanio na allegro