Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tesciowabelle60

problem z synową, oczekuje pieniędzy

Polecane posty

Gość tesciowabelle60

witam! Mam problem z synową, która całe życie mało zarabiała jako sekretarka w budżetówce i nigdy nic z tym nie chciała zrobić. Ma wykształcenie zawodowe i mimo tego, że jak sama opowiadała, nudziła się w pracy z nadmiaru czasu, nie poszła na studia ani nie szukała lepszej pracy. Obecnie straciła tą pracę i oznajmiła że ona już się napracowała 25 lat, ma 45 lat i to jej wystarczy, że ona nie jest głupia ążeby pracować, że praca to niewolnictwo. Moj syn zarabia 2500zł. Nie jest to jakaś zawrotna pensja, żeby utrzymać 3 osoby. Moja wnuczka niedlugo pojdzie na studia, będzie potrzebować pieniędzy. Moja synowa odpowiedziała, iż no to córka będzie musiała sobie poszukać bogatego chłopa żeby ją utrzymywał. Ponadto domaga się abym ja z mężem im dokladała, bowiem jak wyliczyła ja z mężem mamy większe emerytury na nas dwoje a nam to już nic nie potrzeba. Jak z nią rozmawiać i z moim synem? Ona doprowadzi rodzinę do ruiny

Gość gość
ja też jestem teściową i chciałam ci powiedzieć, żebyś się tym nie przejmowała, nie będzie pracowała to będzie jej musiało wystarczyć to co ma. Nie masz obowiązku się z nikim dzielić. Musisz żyć swoim życiem i nie przejmuj się tym czy im starczy czy nie. Jej życie , jej problem, a ona chce zagrać na waszych uczuciach, żeby cię ruszyło sumienie jaka ona biedna i żebyś jej oddała połowę swojej emerytury.

Gość tesciowabelle60
Tak, ale to co mnie denerwuje to to co mówi własnej córce, zamiast jej zapewnić start w życiu , to ona mówi jej że musi szukac bogatego faceta.

Gość gość
jesteś tylko 15 lat starsza od synowej?

Gość jasiowędrowniczek
Coś nie kumam . synowa ma 45 lat syn mniemam ok 50 Ty po 70 w takim razie To jak się ma do tego 60 w Twoim nicku i gdzie zatrudniają sekretarki po zawodówce ?

Gość gość
25 lat temu sekretarką mogła być KAŻDA, nawet po podstawówce

Gość jasiowędrowniczek
G***o prawda 25 lat temu był rok 1989 a nie 1919

Gość tesciowabelle60
syn ma tez 45, ja mam 65. Przyjęli ją tam kiedyś, przepracowała tak 25 lat i twierdzi, że się napracowała i wystarczy.

Gość gość
no jak masz rozmawiać? krótko i na temat. Nie masz obowiązku im dokładac do budżetu i tego nie rób. Jaki problem? Czemu się czaić? Że jej się nie chce pracować, to już jej problem - nie wasz. Powiedz jej to.

Gość tesciowabelle60
tak, ale ja uważam, że powinna pracować by myślec o przyszlosci wlasnej córki

Gość gość
już tu raz pisałam o 19.34 i powiem ci tak 3 moich dzieci skończyło studia 2 dzienne i syn zaoczne. poniewaz miedzy moimi dziećmi jest 15 miesięcy różnicy studiowały jednocześnie. jeśli wnuczka pójdzie na studia państwowe, a nie na jakieś prywatne to dostanie dofinansowanie za dobra naukę. ja pracowałam jako salowa w szpitalu o najniższe krajowej chociaż mam srednie, mąż też miał najniższa. to były lata 90 i daliśmy radę wykształci3 dzieci. nie martw się na zapas. jak wnuczka jest mądra to sobie poradzi. Synowa celowo mówi o bogatym chłopaku, zeby cię zdenerwować. NIE DAJ SIĘ.

Gość gość
mnie tez rodzice nie utrzymywali w trakcie studiów bo nie mieli z czego, dałam rade i żyje na w miarę dobrej stopie.

Gość gość
a jaki stosunek ma twoj syn do postawy swojej zony? bo moim zdaniem to on powinien jej wybic takie teksty z glowy.

Gość gość
czytajac pierwsze slowa tego tematu, pomyslalam, ze synowa jaks mloda 20-pare lat a tu juz stara baba:) hehe nie przejmuj sie, przycisnie ja to pojdzie do roboty, albo maz ja wysle.