Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dopiero co mamaa

Bardzo ważne pytanie do WSZYSTKICH mam

Polecane posty

Gość Dopiero co mamaa

Widzicie co dzieje się na świecie a dokładniej Ukraina-Rosja....boicie się wojny? Ale tak serio bez śmiechu wyzwisk..... ja zaczynam się nad tym zastanawiać , bo wcześniej mnie to nie interesowało ale teraz? :/

Gość Dopiero co mamaa
podnosze

Gość gościnnie123
spokojnie , nie bedzie 3 wojny swiatowej , bo wczesniej jakis kretyn odpali bombe atomowa

Gość gość
wiesz...lepsza taka bomba -wtedy zginiemy całymi rodzinami razem a dzieci nie osierocimy przynajmniej :/

Gość gość
Światowej wojny pewnie nie bedzie z innych powodów.. ale faktycznie boje sie wojy tuż za naszą granicą. Najpierw przyjada do nas uchodźcy. I żeby było jasne - nie mam nic przeciwko. Już nawet dyskutowalismy z mężem nad przyjeciem jakiejs kobiety z dziecmi która straciła dom. Ale decyzji nie podjelismy - jest trudna. Problem polega na czym innym. Wraz z prawdziwie poszkodowanymi zjadą sie ci, którzy np. uciekają tam przed prawem bo dopuscili sie zwyklych przestępstw, cwaniaczki który tam bedzie trudniej a u nas dopatrza sie sznsy na nowe życie itp. Takich ludzi w żadnym społeczeństwie nie brakuje i raczej wykorzystają szanse ucieczki z kraju w którym zyje sie tak ciezko do kraju gdzie dostaną pomoc i ktos sie ulituje. Pozatym boje sie że jesli Rosji pójdzie łatwo z Ukraina to sie nie zatrzyma z podbojami i pójdzie dalej. Wielu władców do tej pory prowadziło takie kampanie a Rosja ma super układy handlowe z Niemacami. Po srodku jest tylko ukraina i my. Wreszcie boje sie że moje dziecko zoabczy, odczuje i pozna na własnej skórze jak dalece moze zajść ludzka nienawiść a przeciez przed tym je chronie na codzień.

Gość gość
Jaki podbój? Jakbyście poczytały więcej niż Wyborczą i Onet to byście wiedziedziały, że ta cała inwazja wygląda jak Anschluss Austrii. Wchodzi 10 ruskich do garnizonu, mówią ukraińcom że ci mają sobie iść, ukraińcy wychodzą i teren jest rosyjski. Poza tym na Krymie 65% mieszkańców to Rosjanie którzy już w latach 90. chcieli przyłączyć się do Rosji. Resztę Ukrainy i Polskę Putin ma w d***e bo po co mu to.

Gość gość
ale ci Rosjanie krymscy nie sa tam od zawsze tylko Rosja ich tam umiesciła po wysiedleniu Tatarów. To nie jest ich ziemia i nie ma znaczenia ilu ich tam jest. Znaczy ma - dla rozwoju sytuacji.

Gość gość
tej ewentualnej agresji Rosji na Polskę boję sie najmniej. Tzn. nie mieści mi sie ona w głowie. Tylko jak sie czyta historię to nie takie rzeczy sie działy. Dlatego rozsądek podpowiada ze nie ma sie czego bac ale bardziej podświadomy lęk jest.

Gość gość
ja tez się boje...... w sumie n ie wiem czego ,co może nas czekać ..ale boję się dlatego że mam rodzinę i boję się "co będzie dalej" bo jesteśmy TUŻ OBOK

Gość Fgfgh
Ja się boję. Wydaje nam się, że to nierealne, bo u nas wojna była dawno, ale zobaczcie co się dzieje na świecie. Ciągle w konfliktach giną niewinni ludzie. Byłam na Bałkanach nidłgo po ich wojnie, nie wyglądało to ciekawie.