Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaki szampon i balsam dla suchej skóry dziecka prosze o opinie

Polecane posty

Gość gość

corka ma sucha skóre jaki mozecie polecic balsam lub emulsje natłuszczająca do ciała i szampon do głowy obecnie stosuję nivea baby

Gość gość
Oliatum do kapieli zalezy ile ma corka mscy/lat u mnie fajny szampon ultra doux dls dzieciii

Gość gość
jeśli to noworodek/niemowlę to polecam oilatum do kąpieli

Gość gość
córka ma 4 latka od jakiegoś czasu mamy problem z sucha skórą

Gość gość
spróbuj dodawać oilatum do kąpieli ale oilatum baby - są dwa i te bez napisu baby strasznie śmierdzi ;/

Gość gość
a różnica cenowa to 10 zł i za ładny zapach warto tą dychę dopłacić, do tego jest balsam z tej serii ale najpierw sam płyn wypróbuj z tym, że wtedy nie dodajesz innych środków.

Gość gość
Ja polecam kosmetyki z serii Cutishelp mimi, my stosujemy je dla naszego synka, który od urodzenia ma problemy ze suchą skórą. Oilatum nie sprawdziło się.

Gość gość
sprawdź jej hormony tarczycy

Ja swoją starszą córkę kąpię raz w tygodniu w Emolium. Po kąpieli stosuję balsam LIPIKAR z La Roche aby natłuścić jej skórę. Dodatkowo polecam ci probiotyk Latopic, który stosuje się przy atopowym zapaleniu skóry i alergii pokarmowej. Zrób 3 miesięczną kurację, bo tylko taka przynosi długotrwałe efekty lecznicze. Ja widoczną poprawą zauważyłam już po miesiącu stosowania i do teraz skóra jest zdecydowanie lepsza. Może lepiej podleczyć małą od wewnątrz i uszczelnić jej barierę jelitową, niż tylko zaleczać kremikami. Tutaj masz opinię innych mam na temat Latopicu http://www.babyboom.pl/rodzina/testujemy/latopic_kuracja_przeciw_azs_opinie_rodzicow.html

Gość gość
Odstaw mleko i czekoladę, a po kąpieli możesz ją wysmarować oilatum soft, albo innym emolientem :)

Gość beatrice_
Już dawno odeszłam od chemicznych kosmetyków bo mają wysuszające SLS-y a olejki często dodatek parafiny albo jeszcze innych podrażniających składników po których tylko skora jest podrażniona zamiast odżywiona. Lepiej troszkę więcej zapłacić i kupić coś lepszego bo przynajmniej nie trzeba później wydawać pieniędzy na maści żeby poradzić sobie z problemami skórnymi.

Gość gość
A znasz kosmetyki Essential Care dla dzieci?

Gość beatrice_
Znam Są świetne Od nich właściwie zaczynałam i teraz też nieraz sięgam po Serum SOS Spot-on ODYLIQUE Essential Care jak potrzebuję skutecznego kremu pod pieluszkę albo po ugryzieniu komarów czy innych robaków i w ogóle przy jakichkolwiek skórnych problemach.

Gość gość
Ktoś mi właśnie polecał że są bardzo dobre ale jeszcze ich nie kupowałam najpierw chciałam poszukać opinii o nich.

Gość beatrice_
Warto poza opiniami poczytać jeszcze ich skład bo to mnie przekonało najbardziej jak się decydowałam żeby kupić. Zobacz sobie na biosna pl bo tam mają je dobrze opisane.