Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy słusznie dostałam mandat?Zle ustawione znaki drogowe?zdjecie

Polecane posty

Gość gość

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3871fcc7b3f2b879.html Jechałam od strony tego czerwonego auta i stanełam przed znakiem.Jechałam zniepełnosprawną osobą i chciałam byc blisko klatki.Pierwszy raz w obcym miescie godzina 23 ciemno.. Od mojej strony tego znaku nie było.Znak byl ustawiony z drugiej strony i widoczny dla tych co jada z na przeciwka. Dla mnie to chore.Skoro znaki o predkosci są po obu stronach dlaczego znaki o parkowaniu tylko jednostronnie?

Gość gość
acha i czy w takim razie tamte czerwone auta stoją dobrzE?

Gość gość
przepraszam stanełam za znakiem...

Gość gość
strzałka jest po to by było wiadomo że zakaz zatrzymywania obowiązuje przed znakiem, gdyby była strzałka do góry, to obowiązywałby tylko za znakiem

Gość gość
ok to stałam zle ale nie miałam znaku na przeciwko tylko za sobą.ZNak był widoczny dla tych którzy jechali z drugiej strony

Gość gość
wyszłam poszłam prosto i nie oglądałam sie za siebie.Nie mogłam zobaczyc tego znaku

Gość gość
mówisz ze pierwszy raz w obcym mieście, a czy to czasem nie była droga jednokierunkowa i wrypałas sie pod prąd? dlatego znak tylko z jednej strony

Gość gość
dwukierunkowa droga na pewno

Gość gość
znaki o predkości są ustawione z dwóch stron

Gość gość
zawsze sie możesz odwoływac, napisz pismo do instytucji która wystawiła ten mandat że wiozłaś niepełnosprawną osobę, załcz zdjęcia jeśli mandat został wystawiony niesłusznie to nawet jak go przyjełaś to może zostac anulowany :)

Gość gość
dla mnie to bezczelnosc i wyłudzenie kasy.100zł za to!Jezdze po warszawie wrocławiu po całej polsce i pier4wszy raz spotkała mnie sytuacja że nie zobaczyłam znaku....Nie miłam takiej mozliwości bo znak był za mną a nie na przeciwko

Gość gość
na moje ten znak odnosi się tylko do jednej strony jezdni, po drugij można sie zatrzymywać, nie raz tak jest, że po jednej można a po drugiej nie, dlatego tez z drugiej strony jak jechałas znaku nie było bo z tamtej strony mozna sie zatrzymać, ja bym to ofotografował i wysłał gdzie trzeba, a najlepiej to film nagrać

Gość gość
Ale gdzie stanęłaś? Bo ten znak pokazuje że nie można stanąć przed nim patrząc od strony z której robione jest zdjęcie - czyli za nim już można (inaczej - tam gdzie stoi czerwone auto można stawać).

Gość gość
A parkując za znakiem nie załapałaś trochę przejścia dla pieszych ? Bo to że ograniczyłaś widoczność to oczywiste.

Gość gość
stanełam przed znakiem,ale ja jechałam z na przeciwka prawym pasem a zeby zaparkować zjechałam na lewy. Jechałam zosobą 89 letnią z pierwsza grupą.Nie było gdzie stanąć..Wredna baba ze strazy mieiskiej...Brak słow

Gość gość
byłam daleko od przejścia

Gość gość
byłam daleko od przejścia

Gość gość
A , za znakiem . To słusznie . Twoje tłumaczenie to psu na budę .Musiałaś go widzieć .

Gość gość
Jak można nie widzieć czegoś co stoi zaraz za samochodem?

Gość gość
mozna bo nie cofałam sie tylko szłam prostoo przed siebie do klatki

Gość gość
Blondynka? A może nowy kurs na prawko potrzebny ? Złamałaś przepis i koniec . G***o kogo obchodzi w którą stronę patrzysz . Powinnaś sprawdzić czy parkujesz w miejscu dozwolonym , To taki sam obowiązek jak zapięcie pasów . A przepisy trzeba znać .

Gość gość
moim zdaniem slusznie dostalas

Gość gość
z osobą z orzeczoną niepełnosprawnością można się zatrzymywać tylko na ile czasu i w jakim celu sprawa dyskusyjna

Gość gość
Jeżdżąc z osobą niepełnosprawną trzeba mieć odpowiedni znaczek (z wózkiem inwalidzkim) i odpowiednią legitymację inaczej nie ma się żadnych przywilejów . Autorka albo dupa nie kierowca albo to prowo.

Gość gość
Nawet jakby tego znaku nie było to popełniłaś wykroczenie. Nie można się zatrzymywać i parkować w odległości do 10m od przejścia dla pieszych.

Gość gość
daj link do Street View

Gość hgddgh
Jezeli dobrze Cie zrozumialem to niestety mandat dostalas slusznie.i

Gość gość
Nawet jesli jechalas w przeciwnym kierunku, to widzialas znak - jesli jest odwrocony tylem do Ciebie, to nie jest niewidzialny. Moglas sie zainteresowac i na niego popatrzec. Przed zaparkowaniem powinnas byla upewnic sie, czy w tym miejscu jest to dozwolone. Nieswiadomosc nigdy nie zostanie uznana za wymowke, wiec nawet nie baw sie w odwolania, bo to nic nie da.

Gość gość
I tak stałaś za blisko przejścia dla pieszych, czerwone auto też stoi za blisko, powinien być mandat dla tego kierowcy również