Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sevil

WAKACJE W CHORWACJI?

Polecane posty

Gość Sevil

Czy warto jechac do Chorwacji na wakacje? Slyszalam ze to piekne miejsce i nie drogie?

Gość gość
Czy warto. Myślę, że tak ze względu na pogodę. Czy tanie- zależy od zasobności portfela. Ceny europejskie, na pewno są tańsze kraje.

Ceny porownywalne do naszych, pogoda pewna. Widoki fajne, podróż cholernie męcząca jeśli jedzie się samochodem

Gość Sevil
Mamy propozycje pojechac ze znajomymi samochodem i nie wiem czy sie oplaca choc bikety lotnicze ktore sprawdzalam sa bardzo drogie

Gość gość
Wakacje w Chorwacji niedrogie to byly 10 lat temu-teraz ceny jak we Wloszech.

Gość Sevil
Interesuje mnie jeszcze miejsce w Chorwacji ktore warto odwiedzic i ktore jest pewne

Samochodem jest bez porównania taniej. Tyle, że jest to męczące. Fajnie jak jest dwóch konkretnych kierowców. Albo można zrobić sobie pauzę nad Balatonem. Też fajnie.

byłam w tamtym roku samochodem ze znajomymi - polecam widoki niezapomniane, klimat przyjemny, ceny ciut wyższe niż w Lublinie, ciut niższe niż w Sopocie w sezonie

CRO jest ogolnie ladna. Zależy jak daleko chcecie jechać. Niektorzy twierdzą, że prawdziwa Chorwacja zaczyna się od Dubrownika, a to znaczy, ze kilometrów nalatuje.

właśnie przypomniał mi się camping nad Balatonem - największe skupisko pająków w pawilonie łazienkowym, jakie widziałam dla arachnofobki - koszmar miejsc wartych zobaczenia jest bez liku, wystarczy przejechać paluchem po wybrzeżu i co miejscowość, to atrakcja

Gość Sevil
Chcemy jechac w maju miejsc nie znam tam rzadnych dwoch kierowcow wycieczka mniej wiecej na 6 dni i tak mysle ze w tys.zl sie zmiescimy

Gość Sevil
Na dwie

Przestań, połowa to ci pójdzie na paliwo, winiety itd. a gdzie jakieś miejsce do spania, jedzenie. Moim zdaniem to jest niemożliwe.

nie zmieścicie się, nawet zabierając swoje żarcie spanie (campingi) i benzyna wyjdą więcej do tego jakieś bilety wstępu, chociaż raz czy dwa jakieś miejscowe jedzenie, owoce, picie

Gość Sevil
Hotel z biura podrozy

hotel? zapomnij hotel kosztuje tyle, co u nas, czyli przynajmniej 150 zł za noc za dwójkę

Gość gość
Za nic bym tam nie pojechała, byłam raz, z nie swego wyboru i wystarczy. Drogo, kamieniste plaże, pełno jeżowców, Jedzenie takie sobie, baranina paskudna, drogo, pogoda - żadna rewelacja. Dobra tylko rakija i ichnie wino. Poza tym Chorwaci to podły naród, wymordowali wielu ludzi i to całkiem niedawno.

Gość gość
ja bylam na piaszczystej plazy, nie bylo jezowcow. drogo jest. ale za to pogoda i widoki przepiekne

Gość gość
Mi w Chorwacji było za zimno i tyle. Byłam w ostatni tydzień lipca i pierwszy sierpnia, temperatura ledwo 20 kilka stopni Jeździliśmy w różne miejsca, nawet na wyspy w poszukiwaniu normalnego piasku. Dopiero nad wodospadami w BiH taki znalazłam. Nigdy do Chorwacji nie wrócę, nie warto.

Gość gość
Drogo jak cholera drozej jak w niemczec

Dziwię się ludziom, ktorzy jadąc do CRO szukają piachu. Są inne możliwości, a dalej tam podróżują i dziwią się, że nie ma tam czegoś co chcieliby, aby tam było

Gość gość z wcześniej
No ja tam nie pojechałam bo chciałam, o czym wcześniej pisałam, tylko tak wyszło - wyjazd wygrałam w nagrodę i nie mogłam tego zamienić na nic innego, więc skorzystałam.

Z tą pogodą, to też mnie zaskoczyłaś, bo ja byłam tam w zeszłym roku w tym terminie i upały nieźle dały nam w kość. Nawet w nocy taka temperatura to bylo marzenie, nierealne

Gość gość z
Ja byłam tam 10 l.t. i wiem co odczuwałam. Poza tym ostatnio (VIII-2013r.) moi znajomi dali się namówić swoim znajomym i też narzekali na to samo co ja kiedyś. Pozwiedzać, pooglądać i pobawić się - ok, ale przez kilka dni, dłużej nie wato, jak za karę.

Gość sevil
Ok.to co powiecie o Bułgarii?

Witaj ponownie. Za te pieniądze to nie ma jakiejś zagranicznej alternatywy. W Bułgarii jest taniej niż w Cro, ale jest dalej. Koszt paliwa jest spory. Moim zdaniem jak chcesz spędzić 6 dni to musisz przeznaczyć co najmniej 1000 zł, ale na jedną osobę. Wtedy możesz zastanawiać się nad wyborem miejsca.

Gość Sevil
To gdzie w takim razie najlepiej pojechac byle bylo dobrze

Gość gość
piszcie...