Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tako Extreme

Polecane posty

Gość gość

Może ktoś zakupił nowość z firmy Tako wózek extreme? Szukam wózka i ten model wpadł mi w oko, chociaż cena trochę mnie przeraża.

Gość gość
no tak to nowość mało kto ma już ten sprzęt

Gość gość
Też chętnie dowiem się jak sprawuje się ten wózek... Bo został mi tylko miesiąc na zakup, a to mój faworyt :(

Gość gość
oglądałam ten wózek i fajny jest tylko ciężko mi będzie wybrać kolor

Gość gość
Witam. Wózek ww. jest akurat w moim posiadaniu. Bardzo lekko się go prowadzi, jest mega skrętny, ładnie amortyzuje drgania na dziurach a jak trzeba to fajnie się w nim dziecko buja. Ma też swoje wady, które o zgrozo wyszły w pierwszych dwóch dniach użytkowania. Pierwsza podczas przenoszenia albo zjazdu z chodnika na drogę mam wrażenie, że wózek zaraz pęknie w miejscu składania się ramy. Druga wada... Niestety podczas drugiego spaceru z moją niunią nagle złapał nas deszcz... Luneło z nienacka także nie mialam nawet okazji wypróbować pelerynki przeciwdeszczowej. Wózek wygląda po tym incydencie jakby miał z dziesięć lat i był eksploatowanyny 24h/dobę. Wyprawie tapicerki graniczy chyba z cudem. Próbowałam to zrobić delikatnie szmatką, gąbką, ale to tylko pogarsza efekt. Takze jestem z okropnie wyglądającym wózkiem i żalem, że za ponad dwa tysiące za wózek a wytrzymał tylko dwa spacery. Dodam iż mój kolor to ten powiedzmy beżowy.

Gość gość
Ja zamówiłam Tako Extreme w Ekoskórze właśnie zeby było mi łatwiej go wycierać. W sklepie spędziłam duzo czasu jeżdżac wózkiem, składając i rozkładając i był super; mam nadzieję, ze tak samo będzie w użytkowaniu.

Gość gość
gdzie jest możliwośc alby zamowic go w ekoskórze?? ile kosztuje w takiej wersji??

Gość gość
czy ten wózek ma możliwość zamontowania fotelika?

Gość gość
Tak, wózek ma możliwość zamontowania fotelika firmy tako bądź innych firm, należy jedynie dokupić adaptery do wózka na których montowany jest taki fotelik (koszt adaptera ok 75 -80 zl)

Gość gość
witam, też zastanawiam się nad ekoskórą, tylko czy na słońcu nie będzie się nagrzewać? co myślicie?

Gość gość
Jak kupisz czarny, czy jakikolwiek ciemny to oczywiście że bedzie się nagrzewać, niezaleznie od tego czy kupisz w Ekoskórze czy "zwykłym" materiale. Przecież wózek nie jest szczelnie zamkniety, żeby było w nim duszno...

Gość gość
dziewczyny a co powiecie o wozeczku NAVINGTON CADET?

Gość gość
Co do nagrzewania chodziło mi o elementy, które potem w spacerówce może dotknąć dziecko , a mam wrażenie że elementy skórzane nagrzewają sie mocniej niż materiałowe. A jak z amortyzacją? Bo zastanawiam się nad tako dalga a tako extreme, wiem że dwa skrajne wózki, ale nie chciałabym żeby moje dziecko podskakiwało w gondoli extreme na chodnikach :)

Gość gość
Tego pierwszego nie znam. Ale Tako Extreme wg mnie ma super "zawieszenie" i dodatkowo ma przeciez ten system "Anti Schock", to sa jakby dodatkowe amortyzatory w przednich kołach. A co do nagrzewania...ja wybrałam jasna wersję ekoskóry i nie wydaje mi się ze mogłaby sie nagrzać tak żeby dziecku pogło się coś stać, ale juz np. czarny nagrzałby sie mocno co na pewno miłe w dotyku nie będzie.

Gość gość
Witam, któraś Pani wcześniej opisywała, że po deszczu wózek wygląda źle... czy miała Pani na myśli wersje z ekoskóra? Dziewczyny ja mam taki mętlik w głowie, że czasami zazdroszczę mojej mamie, która 25 lat temu nie zaprzątała sobie głowy tego typu sprawami - bo wózek był jeden i tyle:):) myślę jeszcze na moonlight... Tylko ja nigdy takiego wózka nie prowadziłam po lekko nierównym chodniku, a mam wrażenie że te wózki są tak sztywne że dziecku po prostu niewygodnie, podskakuje itp :( A znowu w wózkach klasycznych te spacerówki to jakiś koszmar..

Gość gość
Witam. Odnośnie zapytania o ten efekt po deszczu i rodzaj materiału. Niestety wtedy kiedy ja kupowałam wózek eco skóra nie była jeszcze dostępna więc mam ten materiał w kolorze beżowym. Wózek mega ciężko się czyści jeśli chodzi o materiał z jakiego ja posiadam. Kupiłabym go być może i drugi raz choć nigdy więcej ten kolor i materiał bo non stop jest ubrudzony m.in. na budce, która ma ukryty pałąk do przenoszenia i poprostu nie mam już sił i chęci na szorowanie tej budki. Ponadto nadal niestety w sercu mam głębokie rozczarowanie co do stelaża, który jak pisalam ciągle przyprawia mnie o dreszcze jeśli trzeba zjechać z wyższego chodnika. Zaraz po zimie przechodzę na spacerówkę i aż na samą myśl jak bedzie wyglądać przy dziecku *****iwymi, które każdy jej element będzie dotykać, dochodzę do wniosku, że chyba zagości w moim domu inny wózek.

Gość gość
Dodam może jeszcze , że nadal jego Plusem jest amortyzacja, bo naprawdę dziecko nie skacze jak oszalałe na nierównościach. Śmiało można nim gnać po różnym terenie, a te lekkie bujanie jakie on oferuje jest dla dziecka przyjemne. Gondola jest świetnie wyprofilowana przez co nie dmucha w dziecko zimno. Jest też moim zdaniem dobrze filtrowana. Kupiłam ten wózek głównie ze względu na wysokość właśnie gondoli i z tej jak najbardziej jestem zadowolona. W innym wózkach były niskie i zawiewało na dziecko. Aha wracając jeszcze do plam po deszczu. Spranie ich wymaga cierpliwości i użycia delikatnych chusteczek, reszta pogarsza tylko efekt.

Gość gość
Ja też mam wózek TAKO EXTREME w kolorze beżowym i szczerze mówiąc nie mam takich problemów po deszczu... Fakt, że przybrudze czasem gonodle kołami przy pakowaniu stelażu do samochodu, ale raczej można wszystko spokojnie doczyścić. Oprócz świetnej amortyzacji mogę dodać, że urodzilam w sierpniu i jeszcze pewnie do marca pochodzimy w gondoli - bo rzeczywiście jest meeeega duża:) Zupełnie szczerze niezbyt mogę zgodzić się z opinią odnośnie tego wrażenie że coś zaraz ma się rozlecieć w stelażu - szczerze mówiąc bardziej miałam wrażenie w wózkach XLANDER -a jak się do nich przymierzałam. Chociaż oczywiście opinie to dość subiektywna sprawa:)

Gość gość
dziewczyny mam pytanie :) czy wyjmuje się z gondoli pokrowiec do prania? I jak z dostępnością do kosza ?

Gość gośćMaja
Również jestem szczęśliwą posiadaczką tako extreme i jestem bardzo zadowolona.Użytkujemy go od początku grudnia 2014,nic sie nie dzieje,stelaż porządny,tapicerka łatwo się czyśći,zarówno ta zewnętrza jak i wewnętrzna w gondoli.Podobnie jak pani w poprzednich komentarzach,nie miałam problemu z materiałem po deszczu..jest przeciwdeszczowy,wszystko po nim spływa(dodatkowo w zestawie jest pokrowiec)Świetną rzeczą są dodatkowe moskitiery,które są nietypowe,bo wpinane na suwak,zarówno do gondoli jak i spacerówki.Reasumując,nie zamieniłabym tego wózka na żaden inny "wypasiony"z górnej półki ;)

Również jestem posiadaczką Tako Extreme. Wózek faktycznie świetnie się prowadzi - po piachu czy śniegu mknie jak burza. :)Wózek posiada sporo elementów które można odpinać. Dla podróżujących radzę sprawdzić wymiary bagażnika w samochodzie. Po złożeniu zajmuj***ardzo dużo miejsca. Niestety do lekkich nie należy o czym sama się przekonałam. Waga wózka + dziecko+zakupy+kilka schodów do pokonania= upocić się można. Jednym słowem trafił mi się felerny model. Od samego początku coś się z nim działo. Zaczęło się od ramy wózka - nie chciała się składać, "poszła" jakaś linka w stelażu. Potem pokrętło w gondoli służące do podnoszenia dziecka do pozycji pół leżącej - połamało się. A zmorą z którą borykam się cały czas jest wiecznie schodzące powietrze z opon. A TAK(T)O jestem zadowolona i polecam zakup wózka.

Gość gość2015
Witam, posiadam wózek tako extreme w kolorze fuksji-dla mężczyzn różowy; ) wózek jest fantastyczny, zwrotny, lekki. Gondola ogromna, tapicerki bez zarzutu. Wszystkie się ściągają łącznie z materacem w gondoli i bocznymi ochraniaczami. Wszystko można prać. System wpisania na klik rewelacja. Nic nie lata, nie rzęzi. Gondola i spacerówka montowane przodem i tyłem. Gondola bardzo dobrze osłonięta. Jestem zadowolona na maxa. Tym bardziej ze udało mi się kupić ten wózek używany. Jest na gwarancji jeszcze ponad rok, a wygląda jak nówka. Tapicerki po roku użytkowania przez poprzednia właścicielkę wyglądają jak nowe. Tym bardziej jestem zadowolona, bo zamiast zapłacić za wersję 3 w 1 z kombinezonem do spacerówki na zimę ponad 2300 zl, całość wyniosła mnie niecałe 1400 zl;)

Gość gość
kobity powiedzcie mi jeszcze czy on naprawdę nie jest mega ciężki - w sensie ze tego tak sie nie odczuwa? jest piekny i mega praktyczny - mało takich na rynku w takich cenach ale wagowo daleko w tyle :(

Gość gośćMaja
Nie polecam go kobietom,które nie mają w bloku windy..jest ciężki.Mimo to sprawuje się idealnie :)

Gość gość
Oj cieżki jest. Jakbym miałą go targać bez windy nawet na pierwsze piętro to bym padła. Ja go trzymam w piwnicy i póki co z wyciąganiem jest ok bo synek waży niecałe 6 kg, ale później to będzie chyba masakra. Mimo wszystko nie wymieniłabbym go na żaden inny!

Gość gość
mój już przyszedł - biały piękny!!! już się boję czyszczenia ale kupiłam używany także jestem mega zadowolona :D

Gość gość
Nie ma się co bać czyszczenia. Ja mam taki jasniutki beżowy i w razie przybrudzenia przecieram wilgotną szmatką lub gąbką. Używam 4 miesiące i zdarzyło sie to 2 razy :)

Gość gość
o to super :) a powiedzcie dziewczyny jakie foteliki macie do swoich tako?

Gość gość
ja mam maxi cosi cabrio fix. generalnie z wózka jestem bardzo zadowolona. Może faktycznie trochę cięzki ale poza tym bez zarzutów :)