Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rozszerzanie diety po 4mc

Polecane posty

Gość gość

Doradźcie, kupić kaszkę kukurydzianą, ryżową czy mannę? Nie wiem co będzie najlepsze na 1wszy niecycowy posiłek.

Gość gość
up

Gość gość
po pierwsze dziecku na piersi rozszerza się po 6 miesiącu, po drugie nie kaszą a normalnym jedzeniem np warzywami. Manna tylko do ekspozycji na gluten jednie, jeszcze chcesz to robić, bo szkoły są różne. Jedną kaszę którą mogę ci polecić na początek to kasz jaglana.

Gość gość
Manna tylko do ekspozycji na gluten, jeżeli chcesz to robić, bo szkoły są różne. ^^^^^ przepraszam za błędy

Gość gość
Różne są szkoły, jeżeli chodzi o rozszerzanie diety. Po 6tym to już najpóźniej i można wcześniej. Moja pediatra mówi, że można już. A gluten powinno się wprowadzić do szóstego miesiąca, więc na pewno trzeba wcześniej (między 5tym a 6tym). Moje dziecko przybiera nie jakoś rewelacyjnie, choć mieści się w normach (jest na 25 centylu) więc chciałam nieco wcześniej mu pokarmy stałe zacząć wprowadzać. A jaką kaszę jaglaną polecasz, jakiej firmy? Bo są różne i też myślałam o jaglanej w sumie bo dużo pozytywnych opinii o niej czytałam.

Gość gość
jaką chcesz nie mam doświadczenia w gotowcach, bo gotowałam od razu normalną, wiem że są Holle i jakaś czeska firma nie pamiętam z nazwy.

Gość gość
Czyli np. kupiec?