Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Olivia_tia

Leki po poronieniu przy nowej ciąży , wizyta u lekarza za 2tyg , Doradzcie

Polecane posty

Poronilam ponad miesiac temu , dowiedzialam się wczoraj ze jestem w ciazy, wychodzi na to ze 3tydz, gdy poronilam bylam w 6tyg. Przyczyna? nieznana...zdarza się jak to mowili. Moje pyt to , czy nie za wczesnie (nie mialam skrobanek ani nic) i do lekarza dopiero za 2tyg moge tyle czekac? Czy powinnam coś brac na podtrzymanie itd Jak to było u was i znajomych które poroniły i ponownie zaszły w ciąże?

Gość gość
lekarz przepisuje odpowiednia dawkę a poronilas samoistnie czy nie ? bo jesli samoistnie to raczej powinnas cos brac bo moglas miec niski poziom progesteronu jesli zatrzymane to roznie bywa,faktycznie zdarza sie bo gdy komorki zle sie dzielą dochodzi do samoistnego poronienia lub zatrzymanego po co tak sie wam spieszylo poczekaj te 2 tygodnie a nie stresuj sie bo zaszkodzisz bardziej

Gość gość
jesli dowiedzialas sie, ze jestes w ciazy z testu ciazowego, to nie napalaj sie tak, bo poziom bety mogl ci jeszcze nie spac po poprzedniej ciazy

Gość gość
nie spasc*

Gość gość
tak,samoistnie

Gość jakaś tam jedna taka
Na Twoim miejscu, o ile to możliwe, przyspieszyłabym wizyte u lekarza - poszłabym prywatnie, choćby nie do swojego lekarza. Zgadzam się z poprzednią wypowiedzią, że kontrolowałabym Bete czy rośnie czy spada. Ja 2 razy poroniłam. Brałam od razu Duphaston, ale to nie pomogło. Teraz jestem w 7 tyg. (nie jest wzorowo i tez mam problemy) - teraz biore Luteine. Powodzenia!

Gość gość
skąd wiesz że jesteś w ciązy byłaś na usg bo tylko tak można wykryć wczesną ciążę w twoim przypadku właśnie bo jesteś po niedawnym poronieniu i test wciąż może pokazywać ciążę ,beta może być wysoka .