Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak to jest z uczuleniem na mleko krowie?

Polecane posty

Gość gość

Karmię piersią. Syn jest uczulony na krowie mleko (nie mogę jeść żadnych przetworów mlecznych). Czy to znaczy, że syn będzie całe życie uczulony i nie będzie mógł pić mleka ani jeść nic mlecznego, czy to mija?

Gość gość
ponoć kozie mozna dawac, moja ciotka dawala bo dzieci nie mogly pic krowiego

Gość gość
Zazwyczaj mija ale nie zawsze tak jest. Taka alergia to nie tylko produkty mleczne, takie dziecko nie powinno jeść białka jajka, wołowiny i kilku innych produktów.

Gość gość
A czemu nie jeść jajek i innych produktów, jeżeli dziecku nie szkodzi? Mały ma problemy tylko po mleku. I to po mleku w każdej postaci, w zasadzie w dowolnej ilości (muszę bardzo uważać). Ale po jajkach nic mu nie jest, a jemy sporo. Po wołowinie też mu nic nie jest.

Gość gość
"Wyeliminujmy więc z diety matki i dziecka produkty łatwo uczulające oraz zawierające ten rodzaj białka: mleko krowie, białko jajka, masło, śmietana, ser żółty, ser biały, jogurt, kefir, kakao, cytrusy, truskawki, wołowina, cielęcina, wieprzowina, chipsy, skorupiaki, soja, miód, orzeszki ziemne, pistacje, migdały

Gość gość
Mój ma skazę i uczula go też ryba. Gastroenterolog kazała się wstrzymać narazie z podawaniem ryby.

Gość gość
A czemu nie jeść jajek i innych produktów, jeżeli dziecku nie szkodzi? Mały ma problemy tylko po mleku. I to po mleku w każdej postaci, w zasadzie w dowolnej ilości (muszę bardzo uważać). Ale po jajkach nic mu nie jest, a jemy sporo. Po wołowinie też mu nic nie jest. ************ Są dzieci mniej i bardziej uczulone.

Gość gość
No ale jeżeli po tych produktach nic mu nie jest to nie rozumiem, czemu mam rezygnować? Może nie chodzi o białko mleka, a o jakąś inną substancję w nim zawartą? W każdym razie uczulenie jest wyraźne i łatwo rozpoznawalne - przesuszają się policzki i robią zaczerwienione i pojawia się ciemieniucha. Ale tylko i wyłącznie po mleku krowim.

Gość gość
Je byłam uczulona na mleko i przetwory mleczne. Uczulenie minęło mi nie do końca dopiero mniej więcej po 20 latach. Mleka nie lubię, pewnie sam organizm odrzuca je. Obecnie zdarza się, po wypiciu mleka czyszczenie (rozwolnienie)

Gość gość
mój syn też był uczulony na mleko krowie w mojej diecie, objawiało się bólami brzucha i wysypką. karmiłam do około roku piersią, potem pediatra spróbować mleko HA i takie pije do dzis a ma 22 m-ce. ostatnio wprowadzam pomału mleko krowie i chyba będzie ok bo nic niepokojacego nie zauważyłam.

Gość letniajagoda
Ja byłam na takiej diecie prawie 8 mc synek miał straszną skazę białkową. Schudłam strasznie ponad 26kg. Karmię piersią nadal mały ma 11 mc. Wprowadzałałam od 8 mc do swojej diety stopniowo najpierw kanapka z masłem, później dwie, kawałek sera itp. Synek już nie ma skazy przeszło samo, ale trzeba trzymać dietę zęby dziecko wyleczyć. Nie jest regułą że nie będzie mógł pić kleka krowiego, mój sery, jogurty już je normalnie.

Gość gość
różnie bywa z tym mlekiem czasami to laktoza,czasami białko z niego a jeszcze innym razem wybite mikroorganizmy które poprzez pasteryzację zdychają a my je potem pijemy bo pasteryzacja je zabija ale nie pozbywa się ich z mleka