Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martuchaaaaaa

druhna

Polecane posty

Gość Martuchaaaaaa

pewnie byl tu taki temat ale napisze jeszcze raz. Mam byc swiadkiem na slubie mojej przyjaciolki. noi czy moze ktos mi powiedziec czym zajmuje sie druahna ? bo ja pierwszy raz bede druhna i niewiem nic. a w internecie jakos tak zbytnio z tego nie rozumiem co pisza wiec wole zapytac osob ktore byly swiadkami na slubie badz osoby ktore braly slub i co robily ich druhne. dzieki za pomoc

Gość gość
na pewno musisz zorganizować wieczór panieński. Jeśli młoda sobie życzy to możesz pomagać w wyborze sukni ślubnej, jakiś przygotowaniach, ale to po uzgodnieniu. A w czasie wesela zabawiać gości, uczestniczyć w głupich zabawach oczepinowych, poprawiać sukienkę

Gość gość
Zapytaj panny młodej, u mnie świadkowa nic nie musiała z takich rzeczy robić, sama zaproponowała tylko pomoc taką organizacyjną, jak dowiezienie alkoholu na salę i dopilnowanie dekoracji, ale to bliska rodzina i większość jakoś tam aktywnie włączyła się w przygotowania. Nie organizowała mi wieczoru panieńskiego- to siostra, nie znała praktycznie moich koleżanek, nie pomagala wybierać sukni, w czasie wesela też nie wiem co by mi z nią robić miała, no, chyba że byłaby to wielka beza na kole to bym potrzebowała chyba pomocy w toalecie, ale i to wątpię żebym wołała specjalnie świadkową, przecież ktokolwiek może pomóc...

Gość gość
Ja bedac druhna, musialam wczesniej przyjechac do mlodej panny, pomagalam sie jej ubrac i przygotowac. Pozniej (u nas takie sa zwyczaje) druhny dostaja od mlodej bukiety i zajmuja sie przypinaniem gosciom takich kotylionow, przypinek. Nastepnie jada po pana mlodego i dostarczaja go do mlodej. W czasie wesela wlasciwie niczego nie musialam robic, krotka sesja z mlodym panstwem i druhnami i tyle . Bardzo fajnie wspominam :)

Gość Martuchaaaaaa
no wlasnie. ja jestem jedyna druhna wiec obawiam sie. :/. a jeszcze takie pytanie co z sukienka dla mnie ? sama wybieram czy panna mloda mi? i co z bukietami. i co na prezent dla pary mlodej?