Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

w jakiej kolejnosci podawac warzywa, owoce przy rozszerzeniu diety

Polecane posty

Gość gość

maly ma 4 miesiace, podaje gluten za chwile zaczynam od warzyw, owocow nie moge nic znalezc jaka obowiazuje kolejnosc od czego zaczac..jak podawac..w jakim miesiacu jakie warzywo owoc czy nie ma to znaczenia?

Gość gość
no kurde takiej drobnostki nie wiesz....haha

Gość gość
ja napierw dawalam jablko. bralam mala lyzeczke i skrobalam. z warzyw najpierw marchewke i zmieniaka. jesli corce nic nie bylo. stopniow dodawalam inne warzywa. kalafior, buraka. potem chude miesko. tez patrzylam na tabele od kiedy co podawac. wiem ze cytrusow do roku nie mozna podawac.

Gość gość
a gdzie znalezc ta tabele kiedy co podowac chodzilo mi raczej czy podawac produkt codziennie przez iles dni czy od razu na zmiane? jedni pisza nie zaczynac od owocow bo nie posmakuja warzywa ..dlatego pytam

Gość gość
w necie znajdzies tabele zywieniowe. ja zaczelam od jablka. a warzyw marchew i zmieniak.

Gość gość
a co moze sie dziac jak maluch nie toleruje czegos?tylko wysypka?

Gość gość
podatwawa to wysypka.

Gość gość
Gluten? Chyba najpierw warzywa, owoce.. gluten to 5-6 miesięcy... ale mniejsza z tym Wpisz w wyszukiwarkę "rozszerzanie diety dziecka karmionego mlekiem modyfikowanym bobovita" i wejdź w grafikę. Wyskoczy Ci tabela żywienia.. jakie posiłki, kiedy, co ile.. itp. A nie dostałaś przesyłki z Bobovity do domu? A skoro nie masz o niczym pojęcia (jak widać) to proponuję poszukać na allegro, może ktoś sprzedaje.. książeczka z bobovity, o tym, co i jak.. wszystko dokładnie opisane. Albo wejdź na stronę tej firmy, zaloguj się i zamów. Chyba za darmo to można dostać. A póki co.. kup słoiczki z bobovita: marchewka, kalafior, groszek, brokuły, banan, jabłko, z hippa ziemniaki z dynią. I to podawaj dziecku. Kolejność bez znaczenia.

Gość gość
Jak chcesz bardzo fajny schemat zywienie to podaj maila to Ci wysle