Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Finos22

Problemy z koncentracją, wymową, pamięcią

Polecane posty

Gość Finos22

Mam 17 lat, od urodzenia miałem problemy z mową, przeważnie jąkałem się ale z upływem czasu coraz mniej (teraz już prawie nigdy).Jąkanie występuje podczas stresu ale to chyba mało ważne ponieważ to zazwyczaj naturalne.Od pewnego czasu wystąpił inny problem, nie mogę dobrze formułować zdań gdy zaczynam wymawiać zdanie nie mogę dobrać do tego słów dochodzi do tego ze się zacinam w połowie zdania (wyjaśnię to na głupim przykładzie : "No i wiesz byłem tam koło".Dalej nic nie wypowiadam bo chce sobie przypomnieć w jakim miejscu byłem chociaż ze dopiero wiedziałem).Czasami jak mówię zamieniam końcówki co z tego wynika wyraz wychodzi "upośledzony". Jeszcze bardzo często zapominam zwykłych nazw przedmiotów np widelec. Ale to nie wszystko, w ogóle nie mogę się skupić na żadnej rzeczy jestem cały czas zamyślony wygląda to jakbym miał autyzm.Dzisiaj jak zrobiłem kawę, mleko schowałem do szafki a kawę do lodówki. Coraz ciężej mi się myśli, nie wiem co ze mną jest. Czy to tylko niedobór witaminy lub jakieś przemęczenie bo alzheimera nie mogę mieć chyba w takim wieku. Proszę o pomoc

Gość gość
konieczna wizyta u neurologa...

Gość gość
Poczytaj o kandydozie. Jak przechodziłam to dziadostwo to miałam problem z wymową, koncentracją itd. łapało mi szczękę i nie umiałam się wysłowić. Zapytaj matki czy nie szczepiła cię szczepionkami kilka w jednym. Przebadaj się na zawartość metali ciężkich w organizmie. Przebadaj się na obecność pasożytów. Moje dziecko jąkało się z owsików. Później również przeszło kandydozę, ale w małym stopniu i jąkanie się znowu zaczęło, ponieważ candida potrafi upośledzić układ nerwowy. W tej chwili ma zdiagnozowaną nerwice oddechową i jąka się bardziej właśnie w sytuacjach stresowych.

Gość dwudziestolatek20
moze pomoga ekologiczne preparaty, jak te z Rabenhorstu - na pamiec i koncentracje?

Gość KamilaUj
Moja córka miała problemy z pamięcią, ale z tego co pamiętam inwestowała w suplementy i ten przy którym została na dłużej to Formentor Plus. Były to najlepsze tabletki także żyć nie umierać :) Wystarczy poszukać sobie tego co nam odpowiada i działać dalej :)

Gość KasiaMorozinska
Hej i jak poradziłaś sobie z problemami z koncentracją? Mam ten sam problem, badałam wszystko, od tarczycy po boreliozę. Wszystkie wyniki negatywne - wszystko w normie. Zaczęłam wdrażać w życie metody opisane w internecie, np. http://koncentracja.co.pl/artykuly/problemy-pamiecia-koncentracja/ Zobaczymy co z tego będzie. Mam też bardzo stresującą pracę - obawiam się że może to być problem. Ale przecież z pracy nie zrezygnuje mając na utrzymaniu dom. A w moim wieku to strzał w kolano, kto przyjmie do nowej pracy kobietę po 40stce?

Gość gość
a myślicie, że może to być od np. problemów z zatokami, wiecznego kataru, alergii i niskiego ciśnienia. ew. anemii, a więc braku odp. dotlenienia mózgu?

Gość gośćPauina
Na bardzo podobne problemy biorę za namową mojej Pani z apteki.. gold zeń szeń complex. Ma bardzo dobry skład, głównie trzy odmiany żeń szenia magnez oraz czarny pieprz. Pomaga mi w lepszej koncentracji i bardzo dobrze się po nim ogólnie czuję. Warto spróbować, zdrowe i bezpieczne dla organizmu, przynosi wiele korzyści ;)