Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sebawadhw

Dlaczego seks przedmałżeński jest grzechem ?

Polecane posty

Gość gość
Nie plujcie się tak,bo małżeństwo to już przeżytek. W ub. roku było mniej urodzeń niż zgonów-a to jest problem,bo rodzi się coraz to mniej dzieci.U nas w parafii na 4 tyś ludzi w ub.roku były 4 śluby kościelne!!!! Ludzie nie chcą się wiązać'świętym węzłem",no bardziej kobiety,bo to chcą się pokazać w białej sukience,żeby koleżanki pozazdrościły!

Gość equiseutm
to się zdecydujcie może bo raz mówicie że jest przeludnienie a za chwilę że nie ma urodzen

Gość gość
) Bo Bóg mówi "nie cudzołóż", a On zawsze wie co mówi. Każde łoże, poza małżeńskim, w którym ktoś oprócz Ciebie się znajduje, w określonych celach seksualnych, jest dla Ciebie CUDZYM ŁOŻEM. Każdy akt seksualny, poza małżeństwem, jest cudzołóstwem czyli grzechem ciężkim, który jak każdy grzech ciężki odgradza nas od przyjaźni z B.o.g.i.e.m. To nie B.ó.g od nas ucieka. To my się od niego oddalamy. Nagle bowiem okazuje się, że wiemy od Niego lepiej?! Z miłości dał nam jak słupki przy drodze, przykazania Dekalogu, które ostrzegają wyraźnie: zjeżdżasz na moralne pobocze!

Gość gość
I tylko B.ó.g jeden wie jak się to skończy. Zadrapaniem nosa? Ciężką kontuzją, z której możesz wychodzić latami czy... Posłuchaj Mądrzejszego od siebie. . I to dotyczy wszystkiego. Nie tylko cudzołóstwa. B.ó.g przed pierwszymi ludźmi - Adamem i Ewą zakrył piekło, a ci swym nieposłuszeństwem po prostu go odkryli. I też sądzili, że słusznie czynią, choć niezgodnie z Jego wolą . Czym nęci grzech? Przede wszystkim przyjemnością. A dlaczego akt seksualny w małżeństwie jest tak uświęcony? Dlatego, że służy budowaniu miłości i rodziny. Ma być tą unikalną, błogosławioną więzią, która spaja i zgodnie z zamysłem P a n a, czyni z dwóch jedno ciało. I o to właśnie chodzi! Tylko miłość uprawnia do zawarcia sakramentalnego związku małżeńskiego. Nie ciąża, nie pieniądze, nie chęć zabezpieczenia życia na starość... - tylko miłość!

Gość gość
2) Bo budujesz swoje życie na właściwych wartościach. Budujesz je na skale, a nie na ruchomych piaskach. Małżeństwo jest jak tratwa, na którą wsiada dwoje ludzi. Jeżeli nie będzie dobrze zbudowana, to prędzej czy późnej może się rozpaść. Bo napotka wodospad, wystający kamień, burzę i silny wiatr... czyli wszystkie te trudności, które niesie ze sobą życie i po prostu nie poradzi sobie. Zabraknie mocnego, stabilnego podłoża, a takim właśnie jest umocowanie w Ch .r.ystusie. Badania socjologiczne pokazują, że wśród rozwodzących się par, tylko znikoma część procenta (sic!), to małżeństwa które razem się modlą. ) Bo przez czystość przedmałżeńską otaczasz siebie i swojego partnera szacunkiem i godnością. To ma być dla Ciebie człowiek, a nie samochód wyjęty z autosalonu, którym fajnie się przejechać, by potem bez zobowiązań, odstawić na parking. "Jeździe próbnej" mówimy zdecydowanie STOP! Nawet nie chce mi się opowiadać o autentycznych dramatach, które powstały pod jej szyldem. Chcesz sprawdzić tę drugą stronę? To sprawdzaj! Słusznie zrobisz! Słuchaj o czym mówi, patrz jak się zachowuje, zwracaj uwagę na reakcje, obserwuj! Pewien detektyw FBI powiedział kiedyś, że we wszystkim co robimy zostawiamy podpis swojej osobowości. Po prostu zdradzamy to kim jesteśmy. Fakt! I żadne "testy pościelowe" nie są do tego potrzebne! Albo to jest ten jeden/ jedyna, albo… nie.

Gość gość
Ale kto to wierzy w takie bzdury jak niebo i piekło.Ludzie mamy już 21 wiek!!!

Gość gość
no rzeczywiście -okropne-mamy 21 wiek a sztanowi jeszcze się nie udało zniszczyć wiary w niebo-choć tyle już lat sie nad poc****eszek :)

Gość gość
ludzie zacznijcie korzystać z życia a nie p*******ć głupoty dobre dla starych dewotek.

Gość gość
korzystamy korzystamy-nie przejmuj się tak :) A że robimy to mądrze to już na to nic poradzisz nie możesz 🖐️

Gość gość
czytając wsze wypowiedzi śmiem wątpić w te mądrości rodem ze średniowiecza. powodzenia!

Gość gość
o kochany średniowiecze to wbrew pozorom była epoka w której kwitła nauka-tylko osoby mało znające historię powtarzają mity o tym że rzekomo ta epoka była 'ciemna'.Bylo dokładnie na odwrót.W sredniowieczu właśnie dokonano największych odkryć,był rozkwit sztuki architektury i wielu innych dziedzin.Warto poznac historię

Gość gość
wzruszyła mnie twoja opowieść, ale to forum erotyczne, a nie kościelne kółko historyczne.

Gość gość
no to po co pitolisz o średniowieczu na erotycznym?ja ci tylko sprostowałam pewne rzeczy

Gość gość2
idź zmów 50 zdrowasiek a nie siedzisz na erotycznym, pseudo historyku, przecież to też k***a grzech! hehe

Gość gość
hehe pokutę tu odprawiam bo mi ksiądz proboszcz dał na spowiedzi-idz dziecko na erotyczny i zanieś tam kaganek oświaty :) a po piwko leciesz nie musisz czasem? 🖐️

Gość gość
leciesz leciesz. niech cie ksiądz przy okazji pisać nauczy, ale uważaj żeby cie w d**e nie pocisnął przy tym

Gość gość
leciesz leciesz. niech cie ksiądz przy okazji pisać nauczy, ale uważaj żeby cie w d**e nie pocisnął przy tym

Gość gość
a tam się czepiasz literówki taka upierdliwość to efekt braku seksu czy innych braków ? jakby ksiądz chciał mnie w coś pocisnąc dam mu Twoj numer 🖐️

Gość gość
powodzenia, akurat nikt mnie w nic pociskać nie musi ;) erotyczne życie mam z******te bo nie ograniczają mnie durne przekonania

Gość gość
w nic cię nikt nie pociska?ani ty nikogo?czyli celibat -ooo to ''współczuję''

Gość whtf
Haha katolicki temat na erotycznym bije rekordy popularności>niezle jaja.

Gość gość
tuuuu aki wyszczekany, od ksiedza na kazaniu sie nauczyłes? ;) mam laske i moge ja posuwać ile chce i kiedy chce, nie musze czekać na wybełkotanie przygłupiej formułki ;) pozdrowienia koniobjco!

Gość gość
acha koniobijco hehe każdy sądzi po sobie-także...:D zdaje się że właśnie poznaliśmy Twoją ekhm..''laskę'' ;) Bardzo ładna,bardzo ,a jak zgrabnie lata po klawiszach hoho.Będzie z Was dobre małżenstwo-takie do śmierci hahah

Gość gość
Nie martw się,już mądrość ludowa dawno stwierdziła że najlepsza baba to własna graba :) My cię rozumiemy

Gość gość
już się tak nie ekscytujcie mistrzowie ciętej riposty.

Gość gość
Każdy seks jest Grzechem gdy nie doprowadzisz Partnerki do Orgazmu.

Gość gość
ooo wlasnie tak !

Gość gość
'

Gość stara modelka bez związku
Jest grzechem.

Gość renta ciposta
ale pytanie brzmialo -dlaczego jest