Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niskie cisnienie wysoki puls

Polecane posty

Gość gość

witam, czy to normalne ze przy ciśnieniu 90/58 po południu mam tętno 120? drżą ręce i dziwny niepokoj czuje. tarczyca i badanie krwi w porządku. w dodatku ciągle zmęczenie i niesamowita depresja, którą wręcz zarażam ludzi.

Gość psycholog_dyżurny
Mam podobnie. Z tym że ja biorę metocard 1/2 z 47,5 mg rano, więc stąd może być niskie ciśnienie. Ale ogólnie podobnie... Wysokie tętno przy chodzeniu, delikatnym wysiłku. Nie mam pojęcia ile... Ale jak w spoczynku 70-80, czasem 90, to przy wysiłku lekko >100. Czasami dodatkowo zimne, lodowate wręcz kończyny, zwłaszcza dłonie, drżenia (napięcia mięśni) nie do opanowania, drgawki/dreszcze?, mokre dłonie, spłycony oddech, zaniepokojenie, bo to już nie pierwszy raz. O co kaman? O nerwicy słyszałem. Ale nic pewne na 100% nie jest, stąd pytam... :)

Gość gość
tez mam zimne ręce, więc widocznie dręczy nas to samo. ktoś jeszcze sie wypowie?

Gość gość
mam jak WY....nie wiem co to,ale te drżenia są najgorsze..musze wtdy szybko coś zjeśc..

Gość gość
witaj w moim temacie. a męczy Cie lęk i depresja?

Gość gość
a jakie wyniki tarczycy?

Gość gość
Bo cos kosztem czegos,nie ma nic za darmo

Gość poconaco
Witam Ja też mam niskie ciśnienie a puls wysoki. Ale ja się leczę i mam różne leki aby ciśnienie zaniżać. Źle się czuję bo to dodatkowo mnie osłabia. Jednak Twój wysoki puls jest zbyt wysoki - niebezpieczny. Musisz to skonsultować z lekarzem! Czy leczysz się na serce?

Gość gość
nie, nie biore żadnych leków, ale wiem ze cierpię na wypadanie płatka zastawki mitralnej, jednakże z tym trzeba żyć. po za tym bylo wszystko ok z sercem. ponad rok temu dostalem coś na uspokojenie ze niby to od nerwów taki wysoki puls.