Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alutka1979

Czy synbiotyk to coś lepszego od zwykłego probiotyku?

Polecane posty

Gość alutka1979

Napiszcie jakie macie doświadczenia? Czy ktoś stosował i może polecić jakiś synbiotyk lub probiotyk?

Gość Anna81
Cześć, ja ten problem już przerabiałam... Sprawa wygląda następująco synbiotyk to też probiotyk tylko uzupełniony o tzw. prebiotyk - czyli pożywkę dla bakterii... Próbowałam kilku preparatów, a obecnie jestem w trakcie drugiego opakowania Intimessy i jak na razie jestem zadowolona. Fajna jest cena no i to, że w opakowaniu jest 20 tabletek więc starczy na cały okres przyjmowania tabletek antykoncepcyjnych. Pozdrawiam :)

Gość alutka1979
Fajnie, że ktoś się odezwał :) Dzięki za info. Ja mam problemy z infekcjami grzybicznymi i chciałam wiedzieć po prostu czy synbiotyk będzie w tym zakresie lepszy od probiotyku? A Ty wspomniałaś o tym, że bierzesz go przy tabletkach antykoncepcyjnych - to w jaki sposób on Ci pomaga?

Gość Anna81
Cześć, Mój ginekolog wspomniał mi kiedyś, że warto, jeśli się długo stosuje antykoncepcję, wspomóc organizm jakimś probiotykiem, po to aby zmniejszyć ryzyko infekcji. Oczywiście na początku nie wzięłam tego na serio...a, że później miałam kilka niezbyt komfortowych :( sytuacji, stwierdziłam, że spróbuję no i teraz jest dużo lepiej... A co do Intimessy- mi farmaceutka poleciła ten produkt powiedziała, że większe prawdopodobieństwo jest przy synbiotyku niż przy probiotyku, że bakterię dotrą do jelita.