Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Slodziaczka

Wymioty, biegunka a tabletki

Polecane posty

Gość Slodziaczka

Hej. Przyjmuję tabletki antykoncepcyjne daylette. Ale miałam ostatnio biegunke :( Tabletke wziełam (3 z nowego blistra), o godz. 18. a o godz 19 dostałam biegunki.(coś takiego). Wziełam oczywiście zaraz po biegunce tak o 20 dla pewności tabletkę z rezerwowego blistra i teraz nie wiem czy się bać o ciąże. Z jednej strony nie minęło 12h więc ochrona nie została zmniejszona, ale z drugiej boje się :( Mam się bać? :( A drugie pytanie, jeżeli wziełam tabletke o 18 a wymiotowałam o 1 w nocy to jest szansa na zwymiotowanie tabletki?

Gość gość
od 18 do 1 minęło wystarczająco dużo czasu żeby nie zwymiotowac tabletki i nie schizuj się ciążą, przyjęłas tabletkę z rezerwowego blistra więc na spokojnie

Gość gość
Nie masz się zupełnie czym przejmować. Postąpiłaś jak należy. Zabezpieczenie oraz skuteczność tabletek antykoncepcyjnych zostały zachowane i nie ma powodów do obaw. Co do drugiego pytania - minęło wystarczająco dużo czasu, aby tabletka zdążyła się wchłonąć, zatem wchłoneła się na pewno i nie mogła zostać obniżona skuteczność przez wymioty, które wystąpiły w takim odstępie czasowym. Wszystko jest zamieszczone w ulotce!

Gość netti29
myślę, że nie ma się czego bać, przy biegunce pamiętaj żeby uzupełniać płyny pijąc wodę i np. orsalit, który uzupełni także minerały, myślę że od 18 do 1 w nocy minęło tyle czasu, że tabletka się wchłonęła, bez obawy:)