Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość EdenH

co to za choroba??

Polecane posty

Gość EdenH

przez ostatnie 2lata zauważyłem u siebie zmiany skórne występujące szczególnie na czole ,szyi oraz plecach i klatce piersiowej , są to czerwony plamy piękące i swędzące .zauważyłem że pod wpływem zmian temperatur np. wejścia z dworu do domu one wychodzą jak również w przypływie g***townego stresu czy wysiłku , czuję przy tym duży dyskomfort ,czytałem dużo informacji na ten temat w internecie , dowiedziałem się że może to być AZS-Atopowe Zapalenie Skóry bądz też pokrzywka , stosowałem : tabletki Aerius (przepisane przez dermatologa) , różne kremy na własną rękę m.i.n ecto skin p7 ,,cetaphil MD obecnie lekarz przepisał mi Travocort jednak nie przyniósł on wielkich efektów , nadal czuję ''palącą skóre'' jest to bardzo nieprzyjemne uczucie choć plamy pojawiają się rzadziej. Lekarz powiedział że to może być przez nieodpowiednią dietę lub higiene ciała , nie wiem jeśli ktoś może mi pomóc to proszę o poradę.

Gość EdenH
?

Gość EdenH
.

Gość gość
tylko lekarz może Ci pomóc

Gość gość
zmien diete na bezglutenową.

Gość EdenH
czyli co powinienem unikać a co wprowadzić do takiej diety?

Gość gość
To właśnie może być AZS i tego się nie leczy w 5 minut, i trzeba znaleźć i odpowiednie kosmetyki (broń boże choćby zwykły żel pod prysznic!), i zidentyfikować co w diecie/otoczeniu problem zaognia, a co łagodzi. Ale idź do dobrego dermatologa po wykluczenie albo potwierdzenie tego.

Gość gość
Wyrzuć toksyny z organizmu. Może twój organizm tak reaguje na ich nadmiar. Nadmiar ich może mieć różne przyczyny i ta przyczynę należy znaleźć. Dla przykładu; pseudo-łuszczyce wywołuje drożdżak candida.

Gość gość
obrzęk naczynioruchowy albo alergia sprawdz czy nie bierzesz jakiś ziołowych specyfików na które reagujesz uczuleniem

Gość EdenH
no właśnie wiem że trudno to się leczy i trudno rozpoznać , odstawiłem mleko bo wyczytałem gdzieś że ono uczula , czekolada i kawa też mogą być przyczyną , nie wiem sam co wyeliminować z diety a co mogę śmiało spożywać , chodzę teraz do dermatologa ostatnio plamy zaczęły ustępować ale nadal czuję że skóra jest napięta i trochę mnie piecze.. może faktycznie to ta łuszczyca ? za tydzień mam wizytę u dermatologa zobaczymy co powie