Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aniellka

ile włożyć do koperty??? Wesele brata, mam wątpliwości

Polecane posty

Gość gość
500zł jest w porządku Idę latem do siostry z mężem i synem i tyle właśnie wkładamy doi koperty. Nasza trzecia siostra również da jej 500zł TAK SIĘ DAJE ! Tu GDZIE MIESZKAM. Ich wesele to duży dla Nas koszt mimo wszystko Mąż musi kupić garnitur, bo poprzedni się nie nadaje. Ja sukienkę, synowi również coś! No same wydatki z tytułu tego wesela. Szkoda żebym jeszcze 1000zł dawała skoro tyle cała ta impreza mnie kosztuje

Gość gość
gość "500zł jest w porządku Idę latem do siostry z mężem i synem i tyle właśnie wkładamy doi koperty. Nasza trzecia siostra również da jej 500zł TAK SIĘ DAJE ! Tu GDZIE MIESZKAM. Ich wesele to duży dla Nas koszt mimo wszystko Mąż musi kupić garnitur, bo poprzedni się nie nadaje. Ja sukienkę, synowi również coś! No same wydatki z tytułu tego wesela. Szkoda żebym jeszcze 1000zł dawała skoro tyle cała ta impreza mnie kosztuje " - w takiej sytuacji to Twoja siostra powinna Ci dac kopertę :)

Gość gość
ja szłam sama i dałam 1000zł

Gość gość
500zł jest OK

Gość gość
wesele w poście? ale k()rwa ściema i prowo

Gość gość
nie wszyscy są wierzący/katolikami

Gość gość
My z narzeczonym damy 500 zl bo na wiecej nas nie stac,niedlugo urodzi nam sie dziecko wiec nie bedxiemy szalec z kasa

Gość gość
Ah no i jeszcze trzeba dojechac nasale i wynajac sobie pokoj wiec mysle ze 500 zl starczy

Gość gość
Nie ma co liczyć na kasę, ja dostałam bardzo mało, ludzie kładli do koperty po 100, 200 zł, nawet się nie zwrócili. Ale co tam...nie liczyłam na kasę, znam moją rodzinę, wiem, że są chytrzy! Tylko przed narzeczonym wstyd;( Bo to on płacił za wesele.

Gość gość
300 i styka - jeśli nie pracujecie to skąd macie brac kase? Brat zrozumie, może byc gorzej z jego żona, bo to zazwyczaj baby sa takie pazerne.

Gość gość
Tylko przed narzeczonym wstyd;( Bo to on płacił za wesele. xxx A tobie nie wstyd, że nie zapłaciłaś za SWOJE wesele? Żebraczka, słowo daję. Pewnie nawet pracy nie masZ?

Gość gość
500 to zdecydowanie za mało... xxx Dlaczego?

Gość AgaWus
My daliśmy swego czasu bratu męża zestaw kawowy Rosenthala za 1800 zł. Chcieliśmy żeby mieli coś wyjątkowego, co nawet dzieciom potem w spadku dać można (no jednemu dziecku w sumie). Więcej ślubów rodzeństwa w planach nie mamy, moje dawno pożenione, mąż ma jednego brata. Trochę nas to trzepnęło po kieszeni, ale frajda z ich radości była wielka :)

Gość Marta mówiii
500zł jest bardzo ok

brat to ok 1000, a o weselu wiedzieliście dużo wcześniej, można się przygotować

Gość gość
Nam brat męża dał 300 zł za trzy osoby (on, zona i dziecko), w październiku biorą kościelny i robią wesele i mimo, że dobrze nam się powodzi damy im tyle samo.

Gość gość
A ja ide do kolezanki na,wesele.Ile mamdac zeby bylo ok? 300-400? Nie pracuje;((

Gość ja tez do kolezanki ide
wlasnie ile dla kolezanki, po 150 moze byc? ide sama :O

Gość gość
Nie obraźcie się, ale 150 to mało.

Gość gość
300 od pary to malo???

Gość gość
A, przeczytałam, że 150 za parę :P. 3 stówki to ok, ani dużo ani mało.

Gość gość
U mnie w rodzinie- rodzinie daje sie troszke wiecej, ja bym dala 1000, ale jak nie masz- to przeciez 500 tez wystarczy

Gość gość
Jak do brata to przydaloby sie z 700min.

Gość gość
jezu.... ja dawalam 500zl od pary znajomym 5 lat temu.......wtedy standardem bylo 400zl od pary ale jako znajomi. Dla brata czy siostry raczej powinno dac sie wiecej. No i jeszcze jedno twierdzenie ze sie nie ma kasy na wesele brata bo trzeba kupic garnitur czy sukienke i wydatki itd to czysta hipokryzja. Wiadomo jest ze na wesele zaprasza sie na 3 miesiace przed a slubie brata czy siostry wie sie duzo wczesniej (zakladam ze siostra czy brat o tym informuja wczesniej) u mnie rodzina wiedziala na rok przed jak zabookowalismy sale. Wtedy jest czas na wypatrzenie nowej sukienki czy garnituru na jakiejs wyprzedazy jak sie nie ma kasy. Monza w jeden meisia ckupic sukienke w inny garnitur - i nawet si etego nie poczuje - a ubrania zostana. I odkladac po 100zl przez caly rok. Zeby przynajmniej dac te 1500zl A co do kosztow. Widomo il ekosztuje talerzyk - w kanjpie to okolo 170zl za jeden dzien wesela do tego dochodzi wodka ciasta, ciasto na podziekowanie dla gosci. I nagle robi sie z 170zl - 230 zl. Za dzecko zazwyczaj placi sie w knajpie polowe. to koszta twojego brata na wasza 3 to minimum 570 zl. A poniewaz to brat to napewno zapewni wam nocleg i dojazd (bo tam wspominalas ze trzeba to zorganizowac) wiec mysle ze brat wyda na was z 1000zl zapraszajac was....bo to brat a ty mu z okazji nowej drogi zycia chcesz dac 500zl - polowe jego kosztow? na listosc boska to brat.