Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

skaza białkowa, pytanie dla mam

Polecane posty

Gość gość

szybko u was dziecko wyleczyłyście ze skazy białkowej, czy sama zmiana mleka pomoże??? lekarz mówi, że tak! mała ma trzy miesiące.

Gość gość
Moje dziecko dostało skazy w drugim miesiącu, szybko zareagowaliśmy -pediatra też kazał nam zmienić mleko ponieważ nie karmiłam piersią. Zalecił nam też abym podawała jej latopic, jedną saszetkę przez trzy miesiące. Tak też robiłam. Po dwóch tygodniach dolegliwości związane ze skazą (kolki, zaczerwienienie na policzkach) minęły. Chyba już w 6 czy 7 miesiącu przerzuciliśmy się znów na zwykły bebilon i okazało się, że po skazie nie ma ani śladu. U was też na pewno będzie tak samo, pozdrawiam.

Gość gość
U mojej Majki skaza białkowa pojawiła się w trzecim miesiącu. Karmiłam piersią, więc wprowadziłam sobie dietę, mimo iż nie jadłam biała krowiego suche „placuszki” na policzkach nadal się utrzymywały. Znajomy pediatra polecił nam latopic, u moje córki również pomógł. Skóra zrobiła się gładka po około miesiącu podawania, wzdęcia i problemy z brzuszkiem ustąpiły. Po kuracji wprowadziłam do swojej diety jogurty i sery, małej nic złego się nie działo, karmiłam ją piersią przez 16 miesięcy.