Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autorka tematu o 2 latkach

Zabawy dla 2 latka

Polecane posty

Gość autorka tematu o 2 latkach

W co lub czym lubią bawić się wasze 2 letnie dzieci? Bawicie się twórczo? Czytacie? Układacie puzzle? Może ktoś coś podpowie, brakuje nam pomysłów a raczej męczy w kółko to samo, książki można wypożyczyć z biblioteki, z puzzlami problem bo musiałabym 2 razy w tygodniu kupować nowe. Chodzicie gdzieś na spotkania, bawią się wasze maluchy z innymi dziećmi?

Gość gość
podnoszę

Gość gość
Może porozmawiaj w tym klubie malucha czy mamy nie chciałyby wymienić się puzzlami, pewnie dzieci są w różnym wieku.

Gość gość
moja mała lubi niby gotować na kuchni dla dzieci jeździć autkiem takim co się odpycha nóżkami oglądać książeczki o zwierzątkach wozić lale we wuziu po podwórku zakładać kulka na taki patyczek plastikowy nie wiem jak się mówi na ta zabawkę no i teraz przymierza się moje dziecko pomału do nauki jazdy na rowerku biegowym.

Gość gość
a i moje dziecko lubi tez bawić się autkami a jest dziewczynka :P i chodzi do żłobka....

Gość gość
U nas puzzle, książki, przeróżne auta, piłka i lalka a to chłopiec. Malujecie paluchami? Jak z rysowaniem czy kolorowaniem? Interesują się wasze dzieci kolorami? Dobieraniem par?

Gość gość
podnoszę

Gość gość
Rysowanie kredkami świecowymi albo flamastrami nietoksycznymi, zabawy z wodą - uwielbia przelewać z naczynia do naczynia, kąpać lale, czytanie książek i czasopism, wspólne śpiewanie piosenek dla dzieci (Youtube) i tańczenie do tego, układanie ubrań w szafkach (robienie "porządków" - wyjmowanie wszystkiego i układanie po swojemu). To są nasze hity do tej pory, ale oczywiście nic nie zastąpi placu zabaw i szaleństw z piłką albo huśtawki czy zjeżdżalni. Córka ma 22 miesiące.

Gość gość
moja tez lubi sprzątać ścierać kurze i układać po swojemu ciuchy w komodzie i lubi opiekować się swoim chomikiem :) tak tak moje 2 letnie dziecko wczoraj na urodziny dostało żywego chomika z całym wyposażeniem

Gość gość
a tak z zabaw rozwijających, jakieś gry planszowe, może sznureczki?