Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czyanemia

Żelazo30, norma 43, czy to juz anemia

Polecane posty

Gość czyanemia

Dziecko ma 1,5 roku i ma poziom żelaza jak w temacie, czyli 30, a norma jest o 43, dodam, że hemoglobina i erytrocyty bardzo dobrze, bo środek normy. To chyba jeszcze nie anemia?

Gość czyanemia
:)

Gość gość
pokaż wyniki pediatrze, może dziecko dostanie żelazo do picia, my dostaliśmy i wyniki się poprawiły. Nie zaniedbuj tego bo to ważne dla takiego małego dziecka .

Gość czyanemia
wizytę mamy 29 marca, na razie chciałam tu o to zapytać. nie lekceważę, bo pytam ;)

Gość gość
Z tego co wiem, to żelazo w krwi to słaby wyznacznik, bo ono się może mocno wahać. A ile hemoglobina? W połowie normy, czy raczej bliżej niskiej granicy? Najważniejsza jest hemoglobina, a nie żelazo.

Gość gość
Sory, nie doczytałam, że Hemoglobina w połowie normy. W takim razie nie ma się czym przejmować. Można ewentualnie żelazo powtórzyć za jakiś czas.

Gość gość
samo fe nie ma takiego znaczenia jak w polaczeniu z morfologia, u nas morfo byla ok ale hemoglobina w dolnej normie a fe = 8 w normie od 50; byla lekka anemia i suplementacja

Gość czyanemia
dzięki za info, no raczej to nic takiego...tylko kurczę nigdzie w necie nie wyczytałam, czy to już trzeba żelazo skomplementować, czy jeszcze nie.

Gość gość
autorko : to na pewno powie lekarz, bo u nas żelazo nie było jakoś wysoko, ale hemoglobina była ok i dlatego odstawiamy żelazo :)

Gość czyanemia
*suplementować ;)