Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy warto iść do pracy w Warszawie za 2800 zł netto ?

Polecane posty

Gość gość

Zlozylam CV tak po prostu, nie wierzylam ze mi sie uda, teraz pracuje w byle jakiej firmie od 3 lat, przyszlam tu zaraz po maturze, zarabiam slabo, awansu zadnego nie dostane, jestem popychadłem, najmlodsza, taka gowniara na posylki. Dzis byłam w W-wie na rozmowie, chcą mnie przyjąc, dostalabym na poczatek umowe na dwa lata, sredniej wielkosci firma rodzinna. Musialabym sie przeprowadzic, mieszkam w Toruniu i nie wiem czy warto ? Jak myslicie ? Powinnam sie zdecydowac juz, wlascicielka tej firmy dala mi czas do piątku, ale mozliwe ze jutro kogos zatrudnią bo mają innych kandydatów wiec wypadaloby jutro rano zadzwonic i sie decydowac i od razu jechac, zaczęlabym od poniedzialku

Gość gość
trzeba bylo sie zastanawiac przed zlozeniem cv

Gość gość
Nie mam gdzie mieszkać :( mam daleką rodzine w stolicy, dziś u nich byłam bo przyjechałam o 6 rano, a rozmowa byla o 10. Moglabym nocowac kilka dni, ale potem i tak trzeba cos znalezc. Nie wiem czy ryzykowac, tutaj mam umowe na czas nieokreslony, ale siedze w******m sie, niewiele robie ale tez niewiele zarabiam. Mama mowi mi, zebym siedziala na tyłku i tu czegos szukala :O

Gość gość
tylko nie placz potem, jak sie okaze, ze to oferta z dodatkowymi uslugami dla szefa

Gość gość
to dobra kasa jest, nie siedz na tyłku tylko ruszaj do przodu

Pewnie, że bym się pakowała, i to już!:D To są dobre pieniądze jak na początek, czym miałabyś sie zajmować?? Duże mieli wymagania? JA czegoś takiego szukam i może być i w Warszawie ;-) chociaż szukam bliżej(a mieszkam 50km od centrum) Ile teraz zarabiasz? Spokojnie na początek wynajmiesz pokój, z czasem kawalerkę może kogoś poznasz, będzie fajnie;-)

Gość gość
powiem tak. ja sama mieszkam w warszawie. zarabiam 2 tys, moj facet troszke mniej. wynajmujemy kawalerke. placimy 1700zl (bo po tyle mniej wiecej tu chodzą kawalerki) i mimo ze we 2 mieszkamy to nie mozemy sobie pozwolic na zbyt wiele...wiec nie nakrecaj sie za bardzo na cudowne zycie

Tak, ale wy jesteście we dwoje a autorka sama. Nie potrzebuje na początek całej kawalerki. Zdobędzie doświadczenie, znajomości, z czasem będzie lepiej

Gość gość
Moim zdaniem 2800 zł to mało jak na życie w Warszawie. Za tyle to nieźle byś sobie żyła w małym mieście, ale nie w stolicy. Blisko 2/3 tych zarobków zje Ci wynajem... Chyba że zamieszkasz u kogoś kątem w pokoju, wtedy 1/3. Dojazdy, jedzenie, rachunki... i nie zostanie Ci zupełnie nic.

Gość gość
uwazam ze 2800 to dobre zarobki, chociaz to tez zalezy ile teraz zarabiasz i ikle wydajesz za 2800 mozna sie spokojnie utrzymac, wynajac pokoj za 700 pln w jakims mieszkaniu musisz wziac pod uwage ze w Warszawie jest dosc drogo i koszty utrzymania sa wyzsze ja ostatecznie chyb bylabym na tak:), jezeli chcesz cos zmienic w swoim zyciu i nic Cie nie trzyma (chlopak, narzeczony i zgrana paczka przyjaciol) w dotychczasowym miejscu zamieszkania sama sie przeprowadzilam do warszawy i jestem zadowolona:)

Gość gość
Ja mieszkam obok Torunia :) Założyłam swoją mała firmę.

Gość gość
eeee zycie w Warszawie kosztuje tyle ile w Poznaniu a nieraz jest taniej wiec nie powielajcie stereotypow ze w Warszawie jest drozej