Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

muska123

WYPLACENIE PIENIEDZY W ZUSIE Z SUBKONTA

Polecane posty

Witam, mam pytanie, ponieważ kompletnie nie wiem co to jest subkonto w zusie. Mój tato pod koniec 2012 roku dowiedział się że ma raka. Pracował na kopalni troche ponad 25 lat. W maju 2013 roku byl ostatni raz na l4 ponieważ musiał się zwolnic i przejść na rentę. Ostatnią rentę dostał we wrzesniu. W grudniu moja mama dowiedziała się od znajomej że może dostać za tatę pieniądze z OFE. tak sie stalo. 2 stycznia przysłali nam 50 % skladek z ofe od taty a drugie 50 % przeslali na OFE mamy. 2 tygodnie temu przyszło pismo z zusu że musimy podac numer konta na ktore zostana przeslane pieniądze z subkonta od taty. Poszłysmy do zusu zapytac co to subkonto a babka nam odpowiedziała że tam sa pieniądze które byly "skladane w 7,3%" i ze subkonto powstalo w maju 2011 roku. Bardziej dla nas zrozumiale nie umiala tego wyjaśnić, tak więc nadal nic z tego nie wiemy. I moje pytania są takie, co to takiego subkonto, skąd te pieniądze się tam znalazły, i w jakim czasie przyślą nam te pieniądze, i co to znaczy ze pieniądze były skladane w 7,3 %. jak to obliczyć mniej więcej ile tych pieniędzy nam wyślą.

Gość gmarioość
subrkonto to dodatkowe piniaszki odkladane z wyplaty taty 7,3% to 7,3 wyplaty ojca przelewane co mies na subrkonto

Gość gość
poproś o odczyt z konta OFE tam wszystko pisze.

Gość gość
Mam pytanie jeżeli na subkoncie w zusie jest np. 3000 zł to ile z tego wypłaca