Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zostać tłumaczem ?

Polecane posty

Gość gość

Nie jestem 10 letnią dziewczynką, pytam poważnie. Zawsze chciałam być tłumaczem.. Wiem ,że to długa droga, trzeba mieć predyspozycje itp. Nie mam żadnych znajomych, żeby się czegokolwiek dowiedzieć, a internet to poniekąd studnia bez dna z informacjami często wzajemnie wykluczającymi się. Chodzi o j. niemiecki... Jakie studia musiałabym podjąć, żeby mieć choć cień szansy, aby spróbować? Słyszałam, że po zwykłej filologii szanse są znikome. W takim razie od czego zaczynać? Bardzo proszę, jest ktoś w stanie cokolwiek o tym powiedzieć??

Gość gość
na filologię musisz iść.

Gość gość
musisz najpierw konczyć filologię. Nie wiem vco dla ciebie znaczy zwykła filologia, ja konczyłąm uniwersytet, a póżniej dopiero robiłąm taki specjalny kurs na tłumacza przysięgłego. Musiałam zdawać bardzo tyrudny egzamin i tyle.

Gość gość
Kompletnie się po prostu nie orientuję, wyczytałam tylko że istnieje jeszcze takie coś jak lingwistyka...

Gość gość
ale przecież chcesz być tłumaczem niemieckiego, na każdych studiach filologii jest lingistyka. Najważniejsze to jest umieć perfekcyjnie język obcy :)

Gość gość
dziękuję za odpowiedź !!

Gość gość
pytaj jeśli coś...

Gość wifigdańsk
a nie germanistyka?

Gość gość
lingwistyka jest częścią każdego języka, a z resztą nieważne :)

Gość gość
skończ najpierw filologię niemiecką z tytułem,a potem zalicz kurs z certyfikatem i dostajesz uprawnienia,wywieszasz tabliczkę i tłumaczysz zajmie ci to do 5 lat

Gość gość
Z tego co się orientuję, a mam znajomą w biurze tłumaczeń www.tlumaczeniabydgoszcz.com.pl , to trzbea miec filologię skończoną. Tzn taki tłumacz ma największe szanse na dobrą i sensowną pracę po studiach ;)