Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eśka44444

praca za 1500 czy powrót do rodzinnego domu

Polecane posty

Gość eśka44444

kończę studia w obcym mieście, czy jeżeli trafiłaby mi się praca za 1500 zł, to jak myślicie przyjąć? kończę pedagogikę (tak, wiem co zaraz powiecie) i znajoma pracuje w przedszkolu za 1500 zł właśnie. z tym że opłacić pokój ok. 400 zł, bilet miejski na 3 miesiące 110 zł, jedzenie ok 400 zł miesięcznie to razem prawie 1000 zł, a gdzie jakieś ubrania, ewentualnie leki, książki, rozrywka? czy lepiej wrócić do domu rodzinnego? ale tam bardzo małe perspektywy na pracę, chyba że w jakimś sklepie.... za to nie płacę za mieszkanie, jedzenie, dojazdy itd co byście zrobili na moim miejscu?

Gość gość
Tylko frajerzy pracują za 1500!! Miej godność osobistą i nie schodż poniżej 2500-2600 zł na rękę :)

Gość eśka44444
gościu, bardzo bym chciała, niestety w tym kraju jest takie bezrobocie, że nie da się inaczej. nie znajdę pracy za 2000 bo nie mam doświadczenia itd

Gość eśka44444
up

Gość gość
od czegos trzeba zacząc - nie mysl ze studia to przepustka do wielkich pieniedzy ( czasami moze tak ale niekoniecznie) wiesz że Panie w sądach w up czesto zarabiają najniższą krajowa?

Gość eśka44444
wiem, że od czegoś trzeba zacząć, przecież to nie jest praca do końca życia. ale to poniżające po tylu latach nauki, egzaminach itd zarabiac 1500..

Gość gość
a co ty robiłaś na studiach, ze nagle budzisz sie, ze po 5 latach jest najnizsza krajowa?

Gość eśka44444
uczyłam się. nie obudziłam się ,,nagle" i wiem, że to jest najniższa krajowa, nie wymagam koksów, ale chciałabym godnie żyć a nie zastanawiać się czy kupić to czy tamto

Gość gość
raczej spalas, bo takie pytania bys zadawala przed rozpoczeciem studiow, a nie dopiero po 5 latach!

Gość gość
Ja po zawodówce zarabiam 1250zł na rękę i mam niecały etat. Dziewczyna zarabia 1200zł i razem mamy 2450zł. Dorzucamy się do rachunków bo mieszkamy z rodzicami ale mamy piętro dla siebie bo rodzice mieszkają na parterze. Na dziecko kasa idzie, na bilet dla dziewczyny, jakieś przyjemności jedzenie i zostaje 400zł do końca miesiąca i jak tu żyć ?

Gość gość
Doksztalc sie w jakims konkretnym kiekunku bo same studia w dzisiejszych czasach sa niczym