Gość emilka1804 Napisano Marzec 20, 2014 Witam Chcialabym Was prosic o pomoc w odczytania moich wynikow badan na tarczyce a mianowicie czy powinnam udac sie z nimi do endokrynologa. TSH 3.028 FT3 3.37 FT4 1.24 Dodam,ze moj lekarz rodzinny powiedzial,ze wyniki mam swietne,pomimo tego,ze pielegniarka powiedziala,ze mam wysoka anemie. (Robilam tez ogolne badania krwi) A oto moja historia. Nigdy nie mialam problemow zdrowotnych az do pewnego czasu. W ciagu roku przytylam 26 kilogramow,obwinialam to urodzeniem dziecka w 2011 roku. No ale to bylo 2 lata temu wiec dlaczego teraz przytylam? Zadaje sobie takie pytanie codziennie bo nie jestem zadnym obzarciuchem,jem malo a przede wszystkim nie jem fast-foodow a przede wszystkim slodyczy. Bardzo czesto bolalo mnie serce,kolatalo jak oszalale bez przyczyny. Zrobilam kilka badan EKG ale kazde bylo poprawn,wiec dlaczego bolalo mnie nawet w nocy? Kolezanka zaproponowala mi zrobienie badan na tarczyce bo wedlug niej mam kilka objawow tarczycy. Zawsze bylam osoba wesola,spokojna a teraz najdroniejsza rzecz potrafi mnie wyprowadzic z rownowagi a wtedy zaczynam kipiec ze zlosci. Oprocz tego mam dziwne drgawki od czasu do czasu,czasami poce sie,ze splywa ze mnie strumieniami a innym razem trzese sie z zimna. No i sen...raz jestem spiaca,ze nie moge podniesc powiek a innym razem przezywam bezsenne godziny i mam przyplyw energii. Prosze o pomoc,wskazowke co powinnam dalej robic. Jestem w tym temacie ZIELONA,nie mam pojecia co robic i jak sie zachowac. A moze to cos innego niz tarczyca? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach