Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jeśli w pierwszej ciąży przytyłam 30 kg to w 2 też tyle przytyje?

Polecane posty

Gość gość

Mój mąż chce 2 dziecka, pierwsze ma 18 mc. Ja nie jestem przekonana, chociaż to dobra różńica wieku by była. Dziecko mamy mega grzeczne. Ale boję się, że znów upasę się w ciąży. Przed 1 ciążą ważyłam 54 kg, w dniu porodu 92 kg. Miałam straszne obrzęki i apet. Dziś zostało mi 5 kg do pokonania i znów będę taka jak przed ciążą. Chciałabym 2 dziecko ale nie chcę znów przeżywac tego co po porodzie, część kg sama zeszła ładnie, 15 kg musiałam się terroryzować dietą i ćwiczeniami, ciężko było ale dałam radę.

Nie nie, to nie ma reguły. Ja w pierwszej ciąży przytyłam 13,5kg, a w drugiej tylko 6kg, co było dla mnie szokiem. Także każda ciąża inna ;]

Gość gość
Nie, w pierwszej 35kg...w drugiej 20..

Gość gość
nie ma zasady...

Gość gość
20 kg też mi nie leży ale lepiej brzmi :) Co jak co ale pewnie znów trzeba będzie się potem ostro wziąść za siebie. Co za los, 6 kg przytyć to jak nic.

Gość gość
Jak będziesz się dużo ruszać i pilnować diety to na pewno nie przytyjesz 30kg...

Gość gość
Eee, mi po tych 35 kg , po 2 tyg zostalo 6 na plusie;) teraz czuje,ze mimo 20 kg , do zgubienia bedzie wiecej,, czuje ze to tluszcz, plus dziecko z usg wychodzi kg mniejsze:)

Gość gość
Niekoniecznie. Ja w pierwszej ciąży przytyłam ok 7 kg, a w drugiej chyba 12 kg. W obu przypadkach waga początkowa była taka sama, odżywiałam się raczej podobnie. Drugie dziecko było sporo mniejsze niż pierwsze. W pierwszej ciąży musiałam głównie leżeć, a w drugiej robiłam wszystko normalnie, byłam aktywna, a mimo to przytyłam więcej. Może wpływ miało to, że jedno dziecko urodziło się w lecie a drugie wiosną, więc ciąże przebiegały w innych miesiącach,

Gość gość
Masakra jakas, jak mozna przytyc w ciazy 30 kg? :-o jestem w 38 tyg mam na plusie 13 kg i uwazam, ze to sporo. Chyba wielu kobietom ciazy zwyczajnie hamulce puszczaja i uwazaja, ze jak zaciazyly to im wszystko wolno.

Gość gość
nie ma pewnosci. ja w pierwszej ciazy przy wadze startowej 49 kg przytylam 18kg a w drugiej przy starcie 53kg przytylam 15kg. jestem prawie 3tyg po drugim porodzie i spadlo mi juz 9kilo. tez pierwsze rodzilam latem i bylam mocno spuchnieta...

Gość gość
naprawdę przytyłaś 38 kg?(92-54= 38 a nie 30) jak dla mnie to cud,ze to zrzuciłaś po porodzie

Gość gość
ja jestem w koncowce 6misiaca a przytylam juz 15kg a tu jeszcze pewnie przytyje , niestety ale wiem ze po porodzie cos tam samo spadnie a pozniej dieta choc bym miala nic nie jesc schudnac musze do mojej wagi :) nie obiadam sie przez pierwsze 3 miesiace nie moglam nic zjesc tak wymiotowalam ciagle mdlosci nawet 5kg spadlo a pozniej w zawrotnym tepie przybylo , wiec ja wierze autorce ze sie nie obiada i tyle przytla kazda ciaza jest inna niestety moja mama wlasnie ze mna przytyla ponad 30kg a waga wyjsciowa 49kg po ciazy szybko spadlo i wazy tak do teraz w drugiej przytyla 13 tydzien po bylo juz 49kg

Gość gość
nie raz jest tak a nawet czesto ze jeszcze wiecej sie tyje jak w pierwszej ciazy musisz uwazac na to co jesz choc to trudne bo organizm pewnych rzeczy sam sie domaga ja przytylam 20kg ale moja ciaza byla zagrozona wiec wiecej musialam lezec jak chodzic no i czesto bylam w szpitalu tragedia

Gość gość
Autorko ja startowałam z 56 kg, w dniu porodu ważyłam 92. I wcale nie jadłam dużo, wręcz przeciwnie. Aż do dnia porodu męczyły mnie wymioty. Strasznie zapuchłam, musiałam leżeć, przyjmowałam leki. Teraz dziecko ma ma 9 miesięcy, ja ważę 62 kilo przy wzroście 177. Powiem szczerze, że czuje sie lepiej niż przed ciążą, w końcu mam kobiece kształty :). Nadal pracuję ciężko nad ujedrnieniem brzucha, ale jestem juz blisko celu :);).

Moja koleżanka przytyła w pierwszej ciąży 30kg, a w drugiej chyba 13 czy 14kg, czyli idealnie. Z tym, że w drugiej ciąży pilnowała się, żeby jeść rozsądnie, za pierwszym razem pozwalała sobie na wiele.

Gość gość
To ja z 35 kg na plusie;) O to chodzi ze nie jadlam slodyczy, moj obiad to byl ziemniak I kawaleczek miesa, jakies warzywo..nie moglam jesc bo dziecko nie obnizylo sie w ogole, zgaga I refluks non stop..a do tego maaaasa wody;) I dlatego zostalo ,, tylko 6 kg" w 2 tyg po porodzie:) pamietam jak "madra" polozna w 8 miesiacu kazala mi isc na diete..ehh;)

Gość gość
autorko tematu jak bym o sobie czytała no wypisz wymaluj te same kg jestem teraz w drugiej ciąży przed ciążą jakies 2-3kg przytyłam teraz jestem w 29tc i mam 10kg na plusie wiec do 35 nie dojade ale jest ale jestem na diecie dla kobiet w ciazy byłam u dietetyczki trzymam sie jej ale robie wyjątki i pewnie 2-3kg to moje obzarstwo

Gość gość
pewnie mialas obrzeki, woda sie zatrzymala, dlatego tyle kg, skoro jadlas normalnie.

Gość magdalena1988
Hej ja przy pierwszej ciąży przytyłam 42kg wazyłam 50 kg jak zaszłam w ciaże chodziłam do dietetyka i mimo woli tyle przybrałam moj organizm trzymał wode ktorą piłam miałam odruch "jak na kacu" non stop mnie suszyło ii parcie na nabiał mimo iz jadłam to co dietetyczka mi pisała na kartkach to i tak wszystko co w siebie wsadziłam zostawało.Gdy mała miała 2 miesiace miałam juz wage 56kg sikałam jak w ciąży co 4 minuty miałam tak do 6 miesiąca gdy mała miała rok miałam wagę 45 kg.Teraz jestem w drugiej ciąży i szczerze mam 3 miesiąc i 0,5kg tylko z mała miałam w 3 miesiącu 10kg. Co ciąża to inna ,ja w pierwszej miałam dużo sił i gdyby nie brak okresu i tycie to bym nie wiedziała ze jestem w ciąży..w drugiej wymiotuje po 16 razy dziennie ,spie na stojąco ...śmierdzi mi czekolada nabiał i wszystko co z mąki jem tylko owoce i tez nie wszystkie i warzywa gotowane no i herbatę zieloną zada inna mi nie wchodzi..

Gość gość
ja w pierwszej ciazy przytylam 13,5 kg a teraz jestem w 18 tc i mam 1,5 kg na plusie

Gość gość
Urodziłam trójkę i każdą ciaza jest inna ,to chyba jasne. W 1 -8 kg W 2 -25 W3- 18 Po wszystkich ciążach 6 miesięcy po porodzie wracałem do swej wagi

Gość gość
W pierwszej ciazy przytylam 23kg I to bylo bardzo duzo,masakra.W drugiej ciazy przytylam 13kg I bylo super startowalam z wagi 53kg do porodu szlam 66kg .Na drugi dzien po porodzie wazylam 60kg.Teraz maly ma 7m i waze 57kg bez diety.

Gość gość
naprawdę przytylas 30 kg? ja zaczynam 4 miesiąc i mam 1 kg na minusie