Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak to u was było?

Polecane posty

Gość gość

Chodziliście w ciąży na basen, ćwiczyliście cos? Jestem w 1 trymestrze lubie być w ruchu tylko zastanawiam się czy mogę

Gość gość
Jeżeli ciąża przebiega prawidłowo, to jak najbardziej możesz pływać i dużo spacerować, przynajmniej mój ginekolog na taka aktywność fizyczną w ciąży moi pozwolił. Jeżeli chodzi o basen to zakładałam przed pływalnią invag i tampon, po pływaniu podmywałam się lactacydem. Probiotyk chroni przed infekcjami i podrażnieniami, nic nigdy do domu nie „przyniosłam” ;)

Gość Mija i ja
Zależy czy taką aktywność uprawiałaś przed ciążą czy nie, jesli tak to raczej można, jeśli nie to tez nie wskazane. Poza tym zapytaj swojego gina prowadzącego, bo to zależy tez od przebiegu ciąży. Basen ogólnie bardzo wskazany, bo odciąża kręgosłup. A przed infekcjami można sie zabezpieczac, jak kolezanka napisała, probiotykami, ja nic nie złapałam. Stosowałam lactovaginal, zawsze po wizycie na basenie i jeszcze przez 2 dni. Probiotyk szybko i skutecznie regeneruje mikroflorę pochwy, a przy tym jest bezpieczny dla ciężarnych.