Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PreczZupławami

Wodniste upłay i skrócony cykl pomocy

Polecane posty

Gość PreczZupławami

Hej ja mam ogromny problem. Od jakiś 3 miesięcy skracają mi się cykle, są regularne ale coraz krótsze z 5 dni na 3 i mniej obfite po ostatnim cyklu pojawiły się wodniste upławy, pierwszego dnia miały dość nieprzyjemny zapach, ale w tej chwili są bezzapachowe. mam wrażenie że cały czas chce mi się siku i mam mokro w majtkach do ginekologa mam wyznaczoną wizytę za tydzień ale nie wiem co się dzieje :( może ktoś coś doradzić? Dodam jeszcze że ponad rok temu poroniłam czy to może mieć związek? Mój partner nie zgłasza żadnego swędzenia czy pieczenia narządów rodnych

Gość gość
takie upławy raczej nie są typowe dla infekcji bakteryjnej ani grzybiczej. Możesz zrobić prywatnie wymaz z pochwy i sprawdzić jak jest ale ja wstrzymałabym się do czasu wizyty i zobaczyła co lekarz powie. Może to zmiany hormonalne skoro i miesiączki są krótsze. Tak czy siak aby ograniczyć ich ilość powinnaś zastosować przez kilka dni probiotyk, ja ostatnio przy infekcji wspomagałam się invagiem, ten mi lekarz zalecił; z tego co pamiętam, kupisz bez recepty.

Gość gość
tego niestety nie wiem ale czas kiedy dostałas te upławy pokrywa się z tymi naświetleniami więc może faktycznie ma to jakiś związek; dobrze, że idziesz do ginekologa, on rozwiej twoje wątpliwości/pozdrawiam

Gość gość
wodniste uplawy moga byc objawem wodniaka jajowodu, ale to tylko lekarz moze stwierdzic

Gość gość
Miałam wodniste upławy, czasem jak podnosiłam coś cięższego również się pojawiały. Nie chce Cię martwieć ale były one u mnie objawem wodniaka w jajowodzie. Do tego miałam bolesne miesiączki. Na usg nie był on widoczny, dopiero przy laparotomii okazało się że jajowód trzeba usunąć. Na dwa tygodnie przed operacją zażywałam provag, lekarz mi go polecił, ważne jest żeby przy takich inwazyjnych zabiegach w pochwie nie było żadnych patogenów. Wybierz się do dobrego ginekologa.

Gość PreczZupławami
Dziękuję za radę za tydzień mam wizytę generalnie wcześniej czułam że boli mnie lewy czy prawy jajnik tak około tygodnia przed okresem od ostatniego czasu nic nie boli, rozważałam nawet ciąże ale regularnie miesiączkuję więc to chyba nie możliwe

Gość netti29
u mnie upławy wiązały się z jednoczesnym zapaleniem pęcherza i była to infekcja bakteryjna, idź do lekarza, żeby się upewnić i po leki, robiłam posiew z pochwy i moczu, od roku mam spokój, infekcja nie wróciła, teraz czasem smaruję okolice intymne provag żelem, używam też go po basenie i taka ochrona mi w zupełności wystarczy