Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malwina987

Migrena

Polecane posty

Gość Malwina987

Migrena uchodzi za przypadłość nieuleczalną. Mamy do czynienia z niezwykle silnym bólem. oraz z innymi zjawiskami jak aura (przed migreną) nudności, wymioty oraz nadwrażliwość na światło, dźwięki i zapachy. Czy są jakieś sposoby na złagodzenie cierpienia? Jak przewidzieć zbliżającą się migrenę?

Gość gość
Najlepszym sposobem jest lekarz. Migrenę zdaje się leczy neurolog.

Gość gość
Obecnie na migrenę stosuje się tryptany. To jedyne co pomaga na ból, chociaż tez nie zawsze.

Gość gość
ja miałam bóle głowy zdiagnozowane jako migrenowe. na migrenę cierpi tez mój ojciec. Zauwazylam jednak ,że odkąd trenuje płwanie i regularnie chodze na basen, bóle występują znacznie rzadziej. wcześniej cierpiałam przez kilka dni w tygodniu (bo zawsze mam 2-3dniowe bóle) a teraz może raz w miesiącu. Trener mówi że może to dlatego,że regularnie dotleniam mózg.

Gość gość
U mnie migrena atakuje po stresie i przemęczeniu. Często mam migreny w weekendy.

Gość gość
mam migrene z aura wiec wiem ze zaraz po niej zacznie boec.

Witam! Jeśli ktoś pilnie potrzebuje leku na migrenę o nazwie Flunarizinum mogę odsprzedać 1 opakowanie tego leku za cenę 15 zł + koszt przesyłki. Mi już nie jest potrzebny a może komuś się przyda. Zainteresowanych proszę o kontakt na mojego maila: angel.07@interia.pl

Miałam bóle głowy, podobne do migrenowych. Towarzyszyły im nudności, ból tak silny,że kilka razy doprowadził do omdleń, obraz mi się zacierał, pojawiały się białe plamy, nawet własne bicie serca było dla mnie za głośne. Pomagał mi jedynie ketonal. Od 5 miesięcy, nie pojawiły się te bóle. Wtedy zaczęłam regularnie pływać, 3 razy w tygodniu po godzinę. Nie wiem czy to ma związek z poprawą, ale słyszałam,że dzięki pływaniu dotleniam mózg.Spróbujcie, może i wam pomoże