Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelllikigosc

Zab na podniebieniu

Polecane posty

Gość ewelllikigosc

Witam! Mam pytanie otóż urósł mi ząb stały (piątka) na podniebieniu. Byłam w tej sprawie u ortodonty aby dowiedzieć się czy taki ząb mogę usunąć chirurgicznie. Niestety okazało się że mam jeszcze inny problem, gdyż stwierdzono u mnie wadę zgryzu i zęby dolne są bardziej wysunięte od górnych. Ortodonta powiedział ze usuniecie tego zęba jest złym rozwiązaniem i trzeba założyć aparat stały na zęby. Mnie niestety na razie nie stać na taki duży wydatek jakim jest aparat i w związku z tym mam pytanie czy jeżeli usunę tego zęba to czy w przyszłości będę mogła założyć taki aparat aby naprawić tę wadę zgryzu oraz czy jest jakieś inne rozwiązanie takiego leczenia????Z góry dziękuje za odpowiedz.

Gość gość
myślę, że nie powinnaś szukać porady w takiej sprawie na forum nawet jeżeli ktoś miał podobny problem nie znaczy, że da się go u Ciebie rozwiązać w ten sam sposób tylko ortodonta na podstawie tego co widzi i na podstawie rtg może ocenić, co da się zrobić jeżeli masz wątpliwości i ten lekarz nie wzbudził Twojego zaufania, to idź do innego

Gość gość
dokładnie, jedyne co ze swojej strony moge ci polecić to dobrego ortodontę, który w bardzo podobnej sprawie (nadliczbowy ząb) kierował leczeniem mojej siostry - http://www.bezbolesnie.pl wiadomo, ze u każdego ta sytuacje wygląda nieco inaczej i inne metody moga zostać zastosowane.