Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża po poronieniu , lekarz nie zapisał tabletek , jest pęcherzyk ciąża 4tyg

Polecane posty

Gość gość

Jestem po poronieniu biochemicznym . Obecnie jestem w 4tyg ciąży od zap. Dziś miałam pierwszą wizytę :) jest pęcherzyk , pyt czy powinno być już coś wiecej :/ kazał iść zrobić bete , pojde za 3dni ,szybciej nie mogę ... I nie dostałam żadnych tabletek na podtrzymanie , jak było u was? czy zmienic lekarza?

skoro miałaś poronienie powinien dać ci progesteron,nawet jeśli nie jest potrzebny to nie zaszkodzi,a nie kazał Ci zbadać poziomu progesteronu ?jeśli poziom tego hormonu jest za niski możesz miec powtórkę z rozrywki

kurde no a nic mi nie zapisał :/ wie co robi czy nie :/ , następnej "rozrywki" nie przeżyje , a czy jeśli jest 4 tyg i wg mnie też tak było.. widocznie rozwija się prawidłowo wszytko co nie ?moze dlatego nie zapisał , czy jak to jest

Gość gość
Mi tez nic nie zapisali po poronieniu ,nie bylo potrzeby ciąże dwie bezproblemowe.

u każdej kobiety jest inaczej,u jednej lekarz zobaczy serduszko w 6 tyg a u drugiej dopiero w 7 albo 8 tyg od dnia ostatniej @ .być moze twój lekarz chce poczekać aż bedzie biło serduszko.możesz sobie w laboratorium na własną rękę zrobić badanie progesteronu.powinien byc powyżej 20.masz problemy hormonalne ?

Gość gość
A czy Twoim zdaniem progesteron to witaminy? Skoro lekarz nie zapisał to znaczy, że na razie nie jest Ci to potrzebne. A ciąża albo się rozwinie albo nie, bez względu na to czy będziesz brała hormony czy nie. Ja też poroniłam, zaszłam w ciążę 3 msc po i żadnych tabletek nie dostałam. Jeżeli jesteś madrzejsza od lekarza to lecz się sama.

przeciez lekarz zrobił jej tylko usg,a przez usg nie może stwierdzić jaki ma poziom hormonu i czy jest ok czy jest go za mało.

nie martw się nie potrzebnie :) jeżeli czujesz się ok wszystko jest dobrze :) jak coś się zacznie dziać to ruszaj odrazu do lekarza :) powodzenia i gratuluję ciąży :)

Gość gość
Idz do innego lekarza po luteine lub duphaston i zbadaj progesteron. Ja mialam cykle idealne co 28 dni, owulacje super a progesteron strasznie niski i przez to stracilam poerwsza ciaze bo konowal twierdzil ze jest wynik ok a byl na granicy dolnej normy. W kolejnej ciazy bylam suplementowana duphastonem od pozytywnego testu ciazowego 4x1 tab a potem 3x1.

Gość gość
brzoskwinka14 Dziękuje :)