Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natchniona innym tematem

Na co NFZ powinno płacić a na co nie? Wasze propozycje. TOPIK UTOPIJNY

Polecane posty

ale pogdybajmy: Ja bym była za tym by kasa szła na : - chore dzieci, które mają szansę być zdrowe (np. rodzą się z chorym sercem, czy ręką,nogą, ale to nie spowoduje,że będą niesamodzielne) - osoby z rakiem - osoby starsze - kobiety w ciąży i jak najlepsza opieka nad nimi - osoby po wypadkach, szczególnie w pracy - profilaktykę psychologiczno-psychiatryczną by zmniejszyć liczbę samobjóstw A żeby nie szła na : - ludzi warzywa - meneli- pijaków, którzy trafią z zatruciem na oddział więcej niż 2 razy - do nich karetka nie powinna być wzwyana - patologie, które nie odprowadziły ani grosza podatku przez cały swój żywot - NA OBCOKRAJOWCÓW nieubezpieczonych niby czemu ratują za kupe kasy obcych???

Gość gość
- profilaktykę psychologiczno- psychiatryczną by zmniejszyć liczbę samobjóstw temat rzeka, nie znasz powodów, niektórzy robią to z braku kasy, leki i rozmowa nie pomoże

Gość gość
Jestem ciekaw głupia suko co byś powiedziała gdyby to twoje dziecko wpadło np pod samochód albo sama byś spowodowała wypadek i twoje dziecko zostałoby jak to nazywasz "rośliną" Czy wtedy też byś uważała że na rośliny nie powinno się dostawać ani grosza? Nigdy nie wiesz co kogo i kiedy spotka, dziś mozesz być normalna, jutro mozesz mieć wypadek i to ty będziesz rośliną... Znasz Michaela Schumachera? siedmiokrotny mistrz Formuły 1, prawie 3miesiące temu miał wypadek na nartach, cały czas jest w śpiączce, schudł 30kg, przy 176cm wzrostu waży 45kg, wyobrażasz sobie jak on wygląda? po za tym rokowania są takie że jeśli nie umrze bo póki co jest utrzymywany w śpiączce farmakologicznej, to i tak conajwyżej będzie rośliną... Jak widzisz może to spotkać każdego, nawet tak wielką osobowość, znanego sportowca. Fakt, on ma pełno milionów na koncie i może sie leczyć prywatnie, ale wielu na to nie stać, a ty od tak ucinasz tym ludziom dostęp do pięniędzy, do pomocy, a co za tym idziesz skazujesz ich na śmierć. Wiesz kto miał takie myślenie? Hitler...

Gość gość
no dobra A DLACZEGO PŁACĄCY PODATKI ZDROWI mają utrzymywać rośliny? Schumacher zarobił tyle kasy i płacił duże podatki I MU SIĘ NALEŻY

Gość gość
na co komu rośliny? niech rodzice utrzymują je jak chcą by żyli

Gość gość
labioplastyka

Michael Schumacher na pewno płacił podatki, poza tym pewnie stać go na opiekę medyczną, zresztą tu nie mówię o osobach po wypadkach, a o takich co od początku do końca nie mają świadomości swego istnienia!

Gość gość
oj hitlersyny... :o życzę ci aby ktoś kto jest dla ciebie najważniejszy w życiu został rośliną... a także tego aby państwo wysłuchało twojego głosu i odebrało zasiłki roślinom wtedy zobaczysz jaka byłaś głupia...

"glupia suko" ? dla patologii nie powinno być tu miejsca :D uderz w stół a nożyce się odezwą

Gość gość
Leczenie kanalowe zebow :D

co do samobójców - robią to najczęściej, gdy czują się źle na świecie, że nie mają nikogo, niczego, tak jak mówisz,czasem z powodów finansowych, czasem rozczarowanie miłosne, inne problemy, chodzi o to by wskazać im drogę powiedzieć, wesprzeć, powiedzieć,że mają dla kogo żyć...

Gość gość
życzę ci aby ktoś kto jest dla ciebie najważniejszy w życiu został rośliną... a także tego aby państwo wysłuchało twojego głosu i odebrało zasiłki roślinom głupi argument, jestem za , mimo że kochałbym nie chciałbym aby ta roślinka żyła bo ja chce, takie przypadki powinny być poddawane eutanazji

Gość gość
ty powinnaś zostać poddana eutanazji autorko

Gość gość
ja myślę, że nfz nie powinien płacić za twoje leczenie- strata kasy na leczenie półgłówka

Gość dentysta  sadystaa
póki co w naszym cudownym kraju za darmo leczone zęby i psychoterapię mają tylko więźniowie :D

Gość gość
na : leczenie hemoroidów opiekę nad mniejszościami seksualnymi in vitro kompleksową opiekę i profilaktykę elit utylizację czyli eutanazję upośledzonych i starych psychiatrię dla wszelkich oszołomów

Gość gość
ci co chcą utrzymywać rośliny powinni płacić większe podatki, a co są przeciw mniejsze, ciekawe ile osób utrzymywało by rośliny

Gość gość
cieżki temat... co by nie powiedzieć to będzie źle... Mnie wkurza właśnie to, że człowiek płaci, i ma dokładnie taki sam pakiet jak niezarejestrowany żul z ulicy. Mój tata wylądował kiedyś w szpitalu, na SOR-ze, i przywieźli z ulicy takiego pijanego faceta, co nie dość, że śmierdział, to zesrał się w gacie, i obrzygał pół sali... A 5 innych osób musiało to znosić... Nie mówię, że nie trzeba takim ludziom pomagać, ale powinno się ich izolować. Znam też historię, że ludzie z głupotami chodzą do lekarzy, pan przychodzi z katarem, i tak naprawdę lekarz nic mu nie przepisze, bo może sobie coś kupić bez recepty, a zajmuje czas, miejsce, i za wizytę bezzasadną nfz musi przychodni zapłacić... Często tak jest np. na wsiach, że z byle czym babki do lekarza lecą, a chory człowiek ma problem się dostać. Tylko jak to zlikwidować???

Gość gość
gość Jestem ciekaw głupia suko co byś powiedziała gdyby to twoje dziecko wpadło np pod samochód albo sama byś spowodowała wypadek i twoje dziecko zostałoby jak to nazywasz "rośliną" - po pierwsze nie udawaj faceta, bo jesteś kobietą :D śmieszne, po drugie, za tą sukę spodziewaj się konsekwencji (albo do godziny 11:45 przeproś) , a po trzecie, rozsądni ludzie mają pieniądze na czarną godzinę by pomóc jeśli ktoś w rodzinie będzie chory. Amen.

Gość gość
ja nie wiem to chyba zalezy od sytuacji :) www.youtube.com/watch?v=dwA2eq3m_c0

Gość gość
zul z ulicy chociaż odprowadzi wózek przy supermarkecie A ROŚLINA?

Gość gość
11:31 czekam na konsekwencje :)

wprowadzić 5 zł za każdą wizytę u lekarza- kolejki do lekarzy rodzinnych i na sorze zmniejszyłby się conajmniej o połowę

i jeszcze- obciążyć pacjenta za każdą wizytę na którą sie nie zgłosił i nie odmówił chociaż był zapisany- do 40% zmniejszenie kolejek u specjalistów

Gość gość
12:34 tak powinno być bo czesto jest tak, że lekarze czekaja na pacjentów.

Gość gość
hgg bardzo dobre pomysły

Gość gość
up