Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość avinione

wózek jedo fyn memo 2w1 prosze o obiektywne opinie

Polecane posty

Gość avinione

hej chcialam was prosic o opinie na temat wózka jedo fyn memo 2w1 :) planuje kupic ten wlasnie wózek , ponieważ w sklepie wydał mi sie najlepszy, jesli ktoras z was go uzywa napiszcie jak sie go uzytkuje :)

Gość sylciasylciasylcia
Niestety to są mało popularne wózki, ja kupiłam malej JEDO FYN 4DS używany, jeszcze nie jeździłam bo mam termin na koniec maja , ale wózek wydaje się bardzo solidy. Ja mam wersje gondola plus nosidełko bo o spacerówce zdania były rożne, a o gondoli i nosidełku wszyscy się wypowiadali na plus.

Gość gość
Ja mogę powiedzieć tylko na temat Jedo i wersji Memo, bo sama mam Bartatinę Alu Plus. Wózek spełnił moje oczekiwania, nie zawiódł mnie i nic mu nie odpada, nie urywa się, nie naciąga i nie świechta :)

ja mysle o gondoli i spacerówce wlasnie, fotelik kupujemy maxi cosi cabrio fix, ktory pasuje do jedo. literki a ten twoj wozek to jakas inna odmiana jedo?

Gość gość
Tak. Jak możesz i masz czas to wejdź sobie na strone Jedo i tam po kolei - Bartatina, Alu Plus Elegance, Memo. Nawet jest kolor: 280 ze srebrnym stelażem. Taki ja mam :) Fotelik ten początkowy też miałam Jedo, z kompletu. Długo nam nie posłużył bo to do 10kg, ale był OK.

kolorystycznie kojarze twój wózek, zastanawialam sie nad tym kolorem, ale jakos nie przekonalo mnie to fioletowe wnętrze :P ale juz wiem jaki wózek masz ;) jedo mi sie wydaja bardzo porzadne, ale wiadomo w sklepie go nie przetestuję tak jak pozniej z dzieckiem:) dlatego pytam mamy ktore go uzywaly. pozdrawiam

Gość gość
Ono nie jest fioletowe. Tak wygląda na zdjęciu, jest błękitne. Ładny błękit :)

widocznie nie rozrózniam kolorów...dla mnie to byl taki pastelowy fiolet:) widzialam go w sklepie, ale wychodzi że sie nie znam na kolorach. My zdecydowalismy się na kolor szary (mimo że podobno dziewczynka) 354.Bedziemy zamawiac prawdopodobnie dziś, bo jedziemy na zakupy...przeraza mnie to mamy w planach dziś wózek, fotelik łózeczko i materacyk a to dopiero kropla w morzu :D

Gość gość
Prawda, ale jaka to przyjemność to wszystko wybierać :) Powodzenia!

Gość 9miesieczna ciezarowka
Hej, wybierałam wózki na necie, potem pojechałam do sklepu i te które tak ladnie prezentowały sie w internecie w sklepie mnie zawiodły i właśnie wybrałam Jedo Fyn z gondola Memo 4 Ds jakoś. Mam szary z kolekcji 2013, kupiłam z spacerówka 2 w 1. Jeszcze nim nie wyjechałam bo rodzę w kwietniu. Ale widziałam zalety w stosunku do innych wózków a wiec zaraz napisze.

Gość 9miesieczna ciezarowka
Mam rowniez miec coreczke ale chcialam szary i mam szary, w srodku takie malutkie krateczki, sa dwa rodzaje tego szrego, na zewnatrz gondoli jest taka szara krata to ja tego wlasnie nie mam i nie chcialam. Zalety: + bardzo duza gondola + w wersji Memo jest niby buda osobno dla gondoli i osobno dla spacerówki( a to jest wazne bo material na słońcu blaknie wypłowieje) + uchwyt w budce +kołyska w gondoli +klapka w gondoli dla większego słoneczka +to wewnętrzne obszycie nie wychodzi na zewnątrz a jest to często białe bawełniane i się mechaci przy wkładaniu wyjmowaniu dziecka + duży kosz na zakupy w stelażu i ważne -duży dostęp do tego kosza + wózek jest bardzo stabilny nie chwieje sie a ma bardzo dobre(głębokie) amortyzatory Minusy: - troche duzy stelaż złozony do bagażnika - droższy niz np TAKO

Gość Little Maus
Witam, napiszę rzetelnie i wszystko co wiem o Jedo Fyn. Kupiłam ten wózeczek Jedo Fyn 4DS 3w1 classic niedawno, tj początek czerwca 2014. Czytałam w internecie wiele na temat wózków, wiele wózków także testowałam w sklepach i przyglądałam się innym wózkom wokoło, czasem pytając o nie. Zdecydowałam się na Jedo Fyn z kilku powodów. Nie mogę powiedzieć, że jest to wózek najlepszy w swojej klasie - bo dla każdego dobre jest co innego, każdy ma inne wymagania. Ja mieszkam w małym miasteczku i prowadzę dość aktywny tryb życia, wyjeżdżam często na imprezy okolicznościowe, także jak się urodzi (moje pierwsze) dziecko to nie zamierzam z tego rezygnować. Wózek będzie mi służył często na trawie, na piasku, polnych dróżkach, ścieżkach itd - no i na nierównych chodnikach w miejscu zamieszkania. Fakt, jest to dość rzadko spotykany model, ale udało mi się podpatrzeć kilka na ulicy, zagadnąć i chwilę poprowadzić - spotkałam się z pozytywną opinią. W obliczu powyższego stwierdziłam, iż są to rzeczywiście porządne wózki, solidnie wykonane - toteż zdecydowałam się na zakup wózka używanego. I powiem szczerze: posiadam model z 2011 roku po 1 dziecku - i stwierdzam zero uszkodzeń, zero otarć, skrzypień, rdzy itd - nic. Wózek jest jak nowy, a poza 3 małymi ryskami na stelażu nie widać na nim śladów użytkowania. Według mnie jeżeli coś jest solidnie wykonane, to nam posłuży przez lata i nie zużyje się za bardzo - to jak z samochodami: niektóre nowe psują się szybko, a niektóre modele 'klasyki' po paru(nastu??) latach wyglądają lepiej niż nie jedne młodsze. Do rzeczy: zalety: + pompowane 4 koła ze szprychami + przednie koła skrętne z możliwością blokady jazdy na wprost - rewelacyjnie lekko się prowadzi + bardzo duża gondola, ciepła 'pełna, otulona' + gondola, siedzisko spacerówki i fotelik bardzo łatwo się wypina (klik-klik i gotowe, czas: poniżej 10 sekund). + cicho składana budka + jedna budka, przekładana do gondoli i do spacerówki: ja to uważam za zaletę, ponieważ po skończeniu używania gondoli będzie ona zajmowała mniej miejsca czekając w szafie + regulowane 'oparcie' w gondoli do pozycji siedzącej + w zestawie mega duży śpiworek do gondoli dopasowany kolorystycznie + okienko wentylacyjne w budce - siateczka + spacerówka rozkłada się jedną ręką (!) do pozycji leżącej - można też wybrać pozycje pośrednie + spacerówka posiada wysokie oparcie oraz jest szeroka + możliwość montowania wszystkiego przodem lub tyłem do kierunku jazdy + wózek jest uważam najlżejszym w opcji 2(lub 3) w 1 - a napewno najlżej sę go prowadzi, rewelacja, bardzo zwrotny + wszystkie koła wypinają się z łatwością, wystarczy nacisnąć zapadkę. + regulowana 9stopniowa pozycja rączki, obicie rączki skórzane. + hamulec centralny: aby go nacisnąć trzeba użyć nieco siły, co wyklucza przypadkowe wciśnięcie. + materiał użyty do obić bardzo łatwo wyczyścić szmatką/gąbką na szybkiego, nie absorbuje łatwo wilgoci. + wygląd - bardzo solidnie wygląda, mi spacerówka też się podoba bardzo (innym nie musi, kwestia gustu) Kwestie neutralne: - początkowo trudność sprawiało mi wypięcie budki i pałąka spacerówki (ten sam mechanizm), lecz po 'opatentowaniu' gdzie nacisnąć nie sprawia mi to absolutnie żadnego problemu, po prostu wózek trzeba znać :-) a słyszałam że inne mamy przytrzaskują sobie przy tym palce - nie rozumiem tego i uważam za nonsens, przecież aby to wypiąć należy nacisnąć miejsce dostępne przez tkaninę wózka. - nie składa się do mikro-rozmiarów - ale czego można oczekiwać od wersji gondola+spacerówka..??? Poza tym inne wózki o podobnym wyglądzie po złożeniu zajmują jeszcze więcej miejsca. A stelaż Fyn nie jest aż taki ciężki jak inne podobne. - fotlelik: w moim przypadku producent Jedo - fajnie że ma daszek i że można go wpiąć do stelaża - ot nosidełko jak nosidełko, zwyczajne. Wady: - nie zauważyłam istotnych dla mnie wad. Podsumowanie: Według mnie jest to wózek idealny dla kogoś, kto nie robi często zakupów w galeriach z dzieckiem i kto nie musi wnosić go często na 3+ piętro samemu. Ja mieszkam na 2 piętrze ale dla mnie 14kg to nie strach. Zawsze mogę wózek znieść, a potem dziecko - wiele osób tak robi i żyją. Ponadto decydując się na Jedo Fyn (jak i każdy w wersji 2w1 czy 3w1) trzeba wziąć pod uwagę, że samochodzik musi mieć większy bagażnik niż Seicento - a gdy chcemy zapakować do niego coś jeszcze na większą eskapadę, to lepiej rozważyć inny zakup, no chyba że nie przeszkadza nam złożony stelaż za przednim siedzeniem :-) Także - dla osób chociaż trochę aktywnych, które nie chcą się męczyć z ciężkimi 'Fynopodobnymi' wózkami - szczerze polecam. Polecam dla lubiących dłuższe spacery i wygodę dla siebie. Polecam dla tych którzy chcą by spacerówka dłużej niż miesiąc, dwa - a uwierzcie, że w terenie lepiej prowadzi się taką spacerówkę niż 'parasolkę'. Pozdrawiam :-)

Gość Little Maus
Jeszcze jedno: różnie: - tutaj padło pytanie o wersję Memo, a ja mam Classic: widziałam też Memo, różni się tym, że: - gondolka jest z plastiku, a classic nie - można przenosić gondolkę za rączkę w budce, a w classic gondola ma 'uszy' - w memo są dwie budki, osobno do gondoli i osobno do spacerówki - ważne: wersja memo jest 1,5kg cięższa... Pozdrawiam i polecam classic zamiast memo - ze względu na wagę. :-)

Gość gość
Rewelacyjny wózek. Doskonałe koła pompowane, skrętne- wszędzie wjedziemy, sprawdzające się w naszych warunkach. Duża, wygodna gondola, spacerówka rewelacyjna. Bardzo polecam, szczególnie na wyprawy z zakupami ( kosz doskonały).

Gość gość
Ja mam model Q9 z Baby Merc i jestem zadowolona bo można go spokojnie przerobić na spacerówkę jak zajdzie taka potrzeba. Super wygoda.