Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takacomakota

zbyt obfita miesiączka

Polecane posty

Gość takacomakota

Od ponad 3 lat mam już nieregularne miesiączki, bardzo nieregularne. Przez ostatnie dwa miesiące powtarzały się one co 2 tygodnie, raz są takie, że trwają 5 dni i są prawie niezauważalne (potrzebuje mało podpasek i tamponów bo wystarczy, że "zmienię się" dwa razy w ciągu dnia), ale często są takie, że cieknę jak z kranu. Muszę zmieniać tampona po godzinie, a podpaskę po 2. DO tego bardzo duże skrzepy, w nocy budzę się z poplamioną piżamą i pościelą. Mówiłam to wszytsko mamie, ale powiedziała, że taka moja natura. Chciałam iść do ginekologa, ale nie mam jeszcze 18 lat i nie wiem jak się za to zabrać. :(

Gość gość
powiedz mamie że masz problem z okresem i idźcie razem do gina.

Gość gość 9868
mam ten sam problem.. Byłam u ginekolożki , zbadała mnie ,zleciła badania , a wczoraj-przepisala tabletki antykoncepcyjne (oczywiscie zapytala czy sie na to godze) , zgodziłam , bo wole troche sie podleczyć ,zobaczyc jak to bedzie , a nie dostawac okres co raz 2 a raz co 3 tyg .. Pogadaj z mama ;)

Gość gość
Ja na Twoim miejscu zastanowiłabym się na tabletkami. Brałam tabletki przez kilka lat z powodu antykoncepcji. A teraz marze o dziecku i zaczeły się problemy- nieregularne miesiączki, wysoka prolaktyna, niski progesteron i brak owulacji. Zanim zaczełam brać tabsy wszystko było jak w zegarku, nawet do głowy mi nie przyszło że mogę mieć po kilku latach ich brania takie problemy!!! Nie mówię że to na 100% wina tabletek ale jednak to poważna ingerencja w naturalny cykl i myślę że za kilkadziesiąt lat dowiemy się jakie są konsekwencje brania hormonów. Ja wiem, że więcej brać tabletek nie będę :(

Gość gość
W twoim wieku to normalne że miesiączki występują bardzo nie regularnie jednak ciut niepokojącym faktem jest że są tak obfite. Na ogół kobiety mają okresy na przemian raz silniejsze a raz słabsze przynajmniej tak było u mnie,jednak wszystko zmieniło się z chwilą gdy dorosłam i zaszłam w ciążę(oczywiście nie namawiam cię do tego) jednak myślę że wszystko się unormuje. A najlepiej to porozmawiaj o twoim problemie z kimś dorosłym. pozdrawiam Magda