Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Laptop bardzo gorący

Polecane posty

Gość gość

czy to normalne ?? po używaniu go przez jakieś kilkadziesiąt minut laptop staję się gorący na górze w lewym rogu

Gość gość
A laptop lezy na łóżku czy na biurku?

Gość gość
A nie słyszała o tym, że się grzeje? Nie ma podkładki?

Gość gość
rożnie w sumie raz na biurku raz na łóżku

oczysc wentylator - od dolu odkrecasz oslone, odkurzaczem zbierasz kurz z wentylatora (trzymajac go aby sie nie krecil). najlepiej jakbys miala powietrze w sprayu do wyczyszczenia.

Gość gość
Należy przemyśleć również inwestycję w porządną podkładkę chłodzącą. Moim zdaniem najlepszym wyborem na chwilę obecną są produkty Zalmana. Szczególnie godny polecenia wydaje się model ZM-NC3000U z dużym (220 mm) niskoobrotowym wentylatorem i hubem USB. Ma on bardzo dużą powierzchnię chłodzącą i dobrze sprawdza się z laptopami o przekątnej do 17″. Dlaczego polecam tylko jedną podkładkę? Po prostu w większości przypadków konkurencyjne produkty nie spełniają dobrze swojej funkcji. Miałem kilka podkładek – Cooler Mastera NotePala Infinite, coś Akasy, Chiefteca, Thermaltake’a oraz Targusa i… moim zdaniem szkoda czasu i pieniędzy. Może są efektowne i dobrze wykonane, ale efekty ich działania są niewspółmiernie małe w stosunku do hałasu i zainwestowanych środków. Zawsze jednak należy pamiętać o w miarę dobrej wentylacji pomieszczenia i nie zakrywaniu otworów wentylacyjnych laptopa. Jeśli często zdarza się nam pracować w łóżku dobrym pomysłem jest zainwestowanie w specjalny, wygodny i funkcjonalny stolik pod laptop. Nie jest to duży wydatek, a poprawia komfort pracy i mamy pewność, że nic nie utrudnia przepływu powietrza w laptopie.

Gość gość
kup sobie podkładkę chłodzącą. Mi tak się grzał aż w końcu się zepsuł,

Gość gość
a gdzie ten wentylator ?

Gość gość
po ile takie podkładki ??

Gość gość
system chlodzenia wymaga konserwacji ,tez mi sie grzał mocno

Gość gość
Sugeruję żeby zanim wywalisz kasę na niepotrzebną podkładkę chłodzącą jednak przedmuchać radiator i komorę z wentylatorem.

Gość gość
jakieś konkrety proszę bo ja zielona w tym jestem.. ile taka podkładka chłodząca bd kosztować?? dodam że mam laptopa hp pavilon g7 od jakichś 2 lat i już dłuższy czas tak się nagrzewa co zrobić wytłumaczcie mi tak '' po chłopsku''

Gość gość
Odkręcić klapkę na spodzie laptopa. Zlokalizować wentylator Dmuchnąć parę razy silnie na dziurę z wentylatorem na zmianę od środka /z zewnątrz Poskręcać Gotowe

Gość gość
oddaj do dobrego serwisu gdzie wyczyszczą układ chłodzenia i ewentualnie wymienią pastę i termopad na grafice, jeżeli takowy jest. chyba,że dasz radę sama to zrobić, podkładki to pic na wode, lepiej sprężonym powietrzem chłodzenie czyścić.