Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zocha 32 lataaa

żłobek proszę o pomoc, nie potrafię oddać dziecka do żłobka

Polecane posty

Gość gość
nie potrzeba ci kontaktu z dorosłymi? Rozmawianiu o czymś innym niż kupki i pieluchy?

Gość zocha 32 lataaa
ja juz sie boje isc do pracy, nie wiem do czego wracam, same nowe twarze, nowy zakres itp... z drugiej strony boje sie jak mloda sie odnajdzie, jak z chorowaniem (starszy caly rok chorowal jak poszedl do przedszkola). na L4 bede ttylko siedziec? maz ma prace wyjazdowa, wiele delegacji itp. no i pensja duzo wyzsza. ja bede musiala brac lekarskie, nie mamy tu nikogo z rodziny.

Gość zocha 32 lataaa
moja ma rok i 4 miesiące, nie 3 lata

Gość zocha 32 lataaa
co do kontaktów- ja sie spotykam z kolezankami, na kawe, piwo, 3 razy w tyg chodze na basen, robie tez podyplomowe w weekendy, nie jest tak ze tylko kupki i zupki.

Gość zocha 32 lataaa
kubek - nie to ze nie chce. jak sobie pomysle, ze w tym kraju do smierci bede musial pracowac, to co znaczy 1 rok dluzej z dzieckiem? od 2,5 juz przyjmuja do przedszkola, tam gdzie jest moj syn obecnie

Gość gość
przyzwyczaiłaś się do siedzenia w domu i dobrze ci tak. Boisz się pracy

Gość zocha 32 lataaa
niby w jakim? pisze tak, jak mi sie wydaje ze jest. i tego sie boje.

Gość wifigdańsk
ró btak jak uwazasz,przeciez to twoje dziecko i twoje zycie,najwyrazniej masz problem z meżem.

Gość wifigdańsk
ale ty jestes facet? ze "będę musiał".

piszesz tak jak każdy tutaj wczynając propagandę anyyzobkową Od tego tekstu zawsze się zaczynała zadyma , tekst napisany z premedytacją

Gość zocha 32 lataaa
no wlasnie nie. jesli masz dziecko w zlobku to napisz mi jak to na gruncie wyglada. moze wtedy nie bede miala takich obaw. ja piszę, że uważam ze dla takiego malca to jest przechowalnia. nie narzucam swego zdania. pisze jakie mam odczucia

Gość wytlumaczcie mi jak to jest
facet idzie do pracy i pracuje, a matka idzie do pracy i mysli tylko jak tam dziecko?

Gość gość
oczywiscie, ze Mama czy ktos z rodziny, ew. nianka to znacznie lepsza opcja dla tak malego dziecka

Gość gość
proste, kobieta jest 9 m-cy w ciazy, rodzi i karmi dziecko, a kobiety sa znacznie bardziej emocjonalne

Gość gość
przechowalnia? czyli o przedszkolu też można to napisać

Gość zocha 32 lataaa
przedszkole to co innego. dziecko w wieku 3 lat uspołecznia się mocno, uczy współżycia w grupie rówieśniczej, w tym wieku dz\ieci zaczynają się bawić razem, a nie obok. jestem jak najbardziej za przedszkolem. żlobek w mojej ocenie to co innego. dziecko mające 20 tygodni potrzebuje tylko bliskości rodzica. taka jak moja, czyli ponadroczna tez jeszcze jest tylko za mamą. 3 latek sam je, sam sie ubiera, załatwia itp. taki malec jest zdany tylko na dorosłych

Gość gość
pracowałam w publicznym żłobku, 2 opiekunki na 10 dzieci. Nikomu krzywda się nie działa. Każde dziecko było przewinięte, nakarmione, przytulone kiedy potrzeba. Dzieciaki uczyły się same jeść czy korzystać z toalety.

Gość zocha 32 lataaa
no i wlasnie na takie wpisy liczylam. aby te osoby, ktore mialy do czynienia ze zlobkiem potwierdzily moje obawy lub im zaprzeczyly.

Gość nie oddałabym do złobka
taki 3 latek to już powie co mu trzeba, gdzie go boli, jest bradziej samodzielny, w razie choroby można zaaplikowac więcej leków z moja córka była niania, oddawałam jej połowe mojej pensji trudno, wiadomo ze dziecko w takich placówkach jak żlobek czy przedszkole choruje, normalka dwoje dzieci moich koleżanek skończyło w szpitalu z jakimis choróbskami przywleczonymi ze złobka

To chyba normalne że tak jest w żłobkach. Nie w każdej instytucji tego typy pracują głupie krowy krępujące dziec***askami.

Gość zocha 32 lataaa
boje sie wlasnie powtorki z rozrywki - pisalam juz, ze starszy jak poszedł do przedszkola, nonstop chorowal. jak wroce do pracy to ja bede nonstop siedziala na zwolnieniu.

Gość gość
Wszszystkie dzieci zaliczyły żłobek-kluby maluchaPokończyły bez dramaturgii ,ani bez żadncyh efektów ubocznych jak pierdoolniete matki polkii zlowrózą jakieś uszczerbki psychiczne z tego podowu i nie wiem jakie beznadziejne trendy czasopisma czytacie ,ze tak się takim masochizmem

Gość gość
na placu zabaw też się może zarazić

Gość gość
a po co ma dawac dziecko do zlobka jak stac ich zeby ona zajmowala sie dzieckiem? czy wroci teraz czy za pol roku czy rok do pracy, to nie ma roznicy. przy dwojce dzieci to i tak jest bradzo zapracowana. tylko problem z meyem, powinni przegadac te sprawe

Gość gość
wow toksyczna, jak zawsze podziwiamy hahahah

Moja namjmlodsza przedszkolna od razu po zlobku poszla do przedszkola ,nie maja, jeszcze 3 lat . WSZYSTKE BEZ żadnych uszczerbków