Gość mahtab_05 Napisano Marzec 23, 2014 Witam, Od ponad dwóch lat razem z mężem bezskutecznie staramy się o dziecko. W lipcu 2013 miałam zrobioną laparoskopię z powodu stwierdzonej niepłodnośc****erwotnej. Podczas laparo okazało się, że w otrzewnej miednicy małej mam ogniska endometriozy oraz niedrożny lewy jajowód, który został przetkany. Po laparo lekarz dał mi czas 3 miesięcy na zajście w ciążę. Niestety nie udało się a do tego w grudniu okazało się, że na lewym jajniku mam torbiel. Lekarz uznał, że nie ma na co czekać tylko włączamy do leczenia Zoladex 3,6mg. W grudniu otrzymałam pierwszy zastrzyk a zalecone mam 6 zastrzyków. Niestety pojawiły się skutki uboczne. Od początku mam uderzenia gorąca, gigantyczne wahania nastrojów, ból stawów głównie kolan i nadgarstków. Jakiś miesiąc temu zaczął pobolewać mnie lewy jajnik. Najpierw bolał mnie tylko czasami później zaczął częściej. Wystraszona, że torbiel mimo leczenia wróciła przy podawaniu 4 zastrzyku poprosiłam lekarkę o USG, w którym wyszło, że oba jajniki są czyste, że nic niepokojącego się nie dzieje. Niestety jajnik boli mnie coraz częściej i coraz mocniej. Nie jest to ból nie do wytrzymania jednak cały czas jest, co bardzo mnie niepokoi. Oczywiście nakręcam się, że to może być rak. I tu moje pytanie czy, któraś z Was miała podczas stosowania Zoladexu bóle jajników? Niby w ulotce pisze, że przy leczeniu niepłodności mogą wystąpić bóle w podbrzuszu, ale sama nie wiem. Drugie pytanie jakie mi się do Was nasuwa to czy, którejś z Was po skończonym leczeniu Zoladexem udalo się naturalnie zajść w ciążę? Pozdrawiam i dziękuję z odpowiedź Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach