Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość mahtab_05

Leczenie endo Zoladexem a skutki uboczne.

Polecane posty

Gość mahtab_05

Witam, Od ponad dwóch lat razem z mężem bezskutecznie staramy się o dziecko. W lipcu 2013 miałam zrobioną laparoskopię z powodu stwierdzonej niepłodnośc****erwotnej. Podczas laparo okazało się, że w otrzewnej miednicy małej mam ogniska endometriozy oraz niedrożny lewy jajowód, który został przetkany. Po laparo lekarz dał mi czas 3 miesięcy na zajście w ciążę. Niestety nie udało się a do tego w grudniu okazało się, że na lewym jajniku mam torbiel. Lekarz uznał, że nie ma na co czekać tylko włączamy do leczenia Zoladex 3,6mg. W grudniu otrzymałam pierwszy zastrzyk a zalecone mam 6 zastrzyków. Niestety pojawiły się skutki uboczne. Od początku mam uderzenia gorąca, gigantyczne wahania nastrojów, ból stawów głównie kolan i nadgarstków. Jakiś miesiąc temu zaczął pobolewać mnie lewy jajnik. Najpierw bolał mnie tylko czasami później zaczął częściej. Wystraszona, że torbiel mimo leczenia wróciła przy podawaniu 4 zastrzyku poprosiłam lekarkę o USG, w którym wyszło, że oba jajniki są czyste, że nic niepokojącego się nie dzieje. Niestety jajnik boli mnie coraz częściej i coraz mocniej. Nie jest to ból nie do wytrzymania jednak cały czas jest, co bardzo mnie niepokoi. Oczywiście nakręcam się, że to może być rak. I tu moje pytanie czy, któraś z Was miała podczas stosowania Zoladexu bóle jajników? Niby w ulotce pisze, że przy leczeniu niepłodności mogą wystąpić bóle w podbrzuszu, ale sama nie wiem. Drugie pytanie jakie mi się do Was nasuwa to czy, którejś z Was po skończonym leczeniu Zoladexem udalo się naturalnie zajść w ciążę? Pozdrawiam i dziękuję z odpowiedź

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować