Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

6,5 latek nadal śpi w dzień, jak oduczyć?

Polecane posty

Gość gość

zastanawiam się czy nie zrobić synowi jakiś badań, bo już żadne dziecko nie sypia w dzień w tym wieku, a mój śpi, przychodzi z przedszkola i pada, jak jest w domu koło 14tej idzie spać..

Gość gość
Wiesz, twój syn może mieć cukrzyce

Gość gość
cos jest nie tak, tez bym obstawiała cukrzyce, zrób synowi badania

Gość gość
cukier miał badany kilka razy w życiu, m.in. we wrześniu i było ok

Gość Maja i Maciek
Badania warto zrobic. Ale rownie dobrze po prostu potrzebuje tego snu. O ktorej wstaje rano, o ktorej kladzie sie wieczorem?

Gość gość
A moze po prostu czas spędzony w przedszkolu jest bardzo intensywny i jest po prostu zmęczony? A moze chodzi późno spać? A moze wstaj***ardzo wcześnie? Myślę, że najpierw należałoby się przyjrzeć rytmowi dnia, a dopiero potem szukać chorób.

Gość gość
a ja przez całe zycie ucinam drzemkę do 30 min,inaczej funkcjonuję,cukrzycy nie mam i nie mam obciązenia genet. tak miał mój tato,tak mam ja i moja córka

Gość gość
ja też śpię w dzień codziennie po pracy, nieraz nawet 2 godziny. Ale u dziecka takie rzeczy trzeba zweryfikować u lekarza

Gość gość
chodzi spać o 20tej i wstaje o 7mej, w przedszkolu może i intensywny dzień ale w domu też? poza tym inne dzieci nie wymagają snu a on tak?

Gość gość
Zawsze ucinalam sobie drzemke nawet po powrocie z szkoly,potem z pracy,teraz tez jak maz wraca do domu to zajmie sie synkiem a ja sobie spie. Widocznie lubi spac. Jakby byl caly czas ospaly,marudny to wtedy byloby cos nie tak. A jak tylko sobie ucina drzemke i dalej funkcjonuje ok to nie masz sie co martwic.